Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vappu | Savonrannan vappujuhlat pidetään sittenkin – lapsille vappuiset tarjoilut ja polkuautokilpailut

Vanhempainyhdistys, Satamaravintola Vuokala ja Lions Club järjestävät yhdessä vappujuhlan.

Yhteisöllisyys on nostanut päätään vahvasti kevään aikana Savonrannalla, kun pitäjässä on tehty yhdessä työtä koulun yläluokkien säilyttämiseksi. Monenlaisia käänteitäkin on jo koettu keskusteluissa Savonlinnan päättäjien kanssa.

Kylän ja lasten kunniaksi päätettiin pitää vappujuhlat, kun saatiin tieto, että Savonlinnan sivistyslautakunta haluaa pitää Savonrannan koulun yläluokat omalla paikkakunnalla.

Tunnelma latistui hetkeksi kaupunginhallituksen päätettyä ottaa yläkoulujen tulevaisuus uuteen käsittelyyn. Luultiin jo juhlienkin peruuntuvan, mutta ei kuitenkaan.

– Vappubileet pidetään; juhlitaan sivistyslautakunnan tekemää hyvää päätöstä ja juhlitaan sitten uudelleen, kun hallituskin tekee hyviä päätöksiä, sanoo kaupunginhallituksessa vaikuttava savonrantalainen Katri Ihalainen (kesk.).

– Tottakai vappujuhlat pidetään, kun ne on lapsille luvattu, vahvistaa järjestelyjä hoitava Matti-Pekka Parkkinen.

Vappuaaton juhlan savonrantalaisille lapsiperheille satamaravintolassa järjestää koulun vanhempainyhdistys ja Satamaravintola Vuokala.

– Savonrannan koululaisille ja päiväkotilapsille tarjolla on pitsat, simat ja munkit, Matti-Pekka Parkkinen, sanoo.

Samassa yhteydessä vappujuhlien kanssa Lions Club Savonranta järjestää alueella polkuautokilpailun klo 12 alkaen.

– Kilpailuihin pääsee harjoittelemaan jo kaksi tuntia ennen kilpailua, joten paikalle kannattaa tulla jo aamukymmenestä lähtien, Parkkinen sanoo ja toivoo runsasta osanottoa juhliin ja kilpailuihin.

Savonrantalaisten vappujuhla satamaravintolassa 30.4. klo 10 alkaen.