Taidetta Savonrannan kesässä – näyttelyjä Piippuhallissa, Savonranta-talossa, Vuokalan myllyllä, Säimenessä ja Galleria Marja Kardellin ateljeessa

Paavo Pelvon teoksen nimi on Kesäyö (koko 100x145 cm). -

Raija Heikkilä

Savonrannan taidenäyttelyt tarjoavat monipuolista katsottavaa ja koettavaa kesän aikana. Taidetta on esillä Piippuhallilla, Savonranta-talolla, Vuokalan Myllyllä, Säimenen myllymuseossa sekä Galleria Marja Kardellin ateljeessa.

Piippuhallin kesän aloittaa kesäkuun 10. päivästä alkaen Kilpiäisen ja Häkkäsen valokuvanäyttelyt.

Jaakko Kilpiäisen näyttely ”Katse” kertoo työuran aikana muodostuneesta valokuvaajan katseesta ja tavasta nähdä maailma.

Kaisu Häkkäsen teossarja ”Metsän ääri” tutkii tavallista lähiluontoa, sen yksityiskohtia ja ihmeitä. Teossarja on kuvattu neulanreikäkameralla ja teosten viimeistelyssä on mehiläisvahalla, valolla ja muilla luonnonmateriaaleilla vahva asema.

Heinäkuussa Piippuhallissa Axel Straschnoyn dokumentaarinen mediateos ”Paasselän pirut” kertoo mystisistä valoista, jotka leijuvat Paasselän, avaruudesta alkunsa saaneen järven, yllä Savossa.

Teos on saanut inspiraationsa Sulo Strömbergin kirjasta ”Kerimäen ja Savonrannan kyliä kiertämässä: tarinoita Paasveen pirusta ja pohuista”. Kirjaan Strömberg on koonnut tarinoita näistä piruista ja pohuista. Näyttely on omistettu kiitollisuudella Leo Karppasen ja Helena Tiilikaisen muistolle.

Kolmentoista minuutin lyhytelokuva sisältää maisemaa, paikallista kansanperinnettä ja radikaalin toiseuden kuvitelmia. Elokuva kietoo yhteen erilaiset tunnelmat; toisaalta kahdeksan paikallisen haastattelut, joissa he jakavat kokemuksiaan näistä mystisistä valoista ja toisaalta kaksi hiljaista miestä matkaa maisemassa valojen jäljillä niin jalan, veneellä kuin kanootilla yöpyen saarella keskellä järveä ja rannalta vahtien näkyykö valoja.

Savonranta-talolla on 1.-27.6. kesälahtelaisen Sirpa Hirvosen grafiikkaa ja akvarelleja ”Hiljennä hetkeksi”. Kesä- ja heinäkuun ajan esillä ovat punkaharjulaisen Pirkko Silvennoisen keramiikkatyöt. Silvennoisen näyttelyn nimi on ”Keramiikkaani…” Molemmat näyttelyt ovat myyntinäyttelyitä.

Heinä- ja elokuun ajan Savonranta-talolla on mahdollista tutustua savonlinnalaisen Paavo Pelvon taiteeseen. Näyttelyn nimi on ”Maalauksia”. Savonranta on ollut aikoinaan taiteilijan mökkikunta, joten teokset ovat luontoaiheisia ja sivuavat eri tavoin mökkielämää. Kävijät voivat ostaa näyttelyssä esillä olevia maalauksia.

Vuokalan Myllyssä on juhannuksesta alkaen koko kesän esillä savonrantalaisen Marja Kardellin monipuolista taidetta. Hänen teoksensa on sijoitettu myllyn eri kerroksiin. Nähtävänä on erilaisilla tekniikoilla toteutettuja töitä. Näyttely kantaa nimeä ”Marjan matkassa”.

Taiteilija kertoo, että Galleria Marja Kardell on avoinna koko kesän osoitteessa Tuusanmäentie 4, Savonranta.

Aukioloaikoja

Piippuhalli on avoinna kesäkuussa 10.-27.6. ti-su klo 12-18, juhannusaattona 25.6. klo 12-16 Heinäkuussa ti-pe klo 10-16, la klo 10-14

Savonranta-talo on avoinna ti-pe klo 10-15, la klo 11-15, su klo 12-16

Vuokalan Mylly on avoinna ti-pe klo 10-16. Juhannuksen jälkeen 3.7.-28.8. myös lauantaisin klo 10-14.

Säimenen Myllymuseo on avoinna heinäkuussa ma-pe klo 11-16.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka