Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilari Edelmannin sävellys ”Punkaharju” kuullaan Hotelli Punkaharjussa lauantaina – kulttuuri-iltaa värittää myös Juhani Harjun valoteos

Säveltäjällä vahvat siteet Punkaharjulle. Isoisä Casimir Edelmann toimi pitkään Punkaharjun kanttorina.

Säveltäjä ja pianisti Ilari Edelmann on kolmas säveltäjä Edelmann, joka säveltää Punkaharjulle musiikkia. Teos kuullaan ensimmäistä kertaa keskellä talvista harjumaisemaa, Hotelli Punkaharjussa, ja Ilarin sävellyksen kanssa pimenevässä illassa harjulla tanssahtelee Juhani Harjun suunnittelema valoteos.

Säveltäjä ja pianisti Ilari Edelmannin isoisä Casimir Edelmann oli tunnettu kanttori sekä säveltäjä Punkaharjun kirkossa ja juurruttava juuri Punkaharjulle. Casimir sävelsi muun muassa Punkaharjun laulun sekä kastevirren, jota moni punkaharjulainen perhe on kuullut omissa kastajaisissaan. Hänen poikansa, säveltäjä Toni Edelmann on myös tunnettu Punkaharjulla, jossa hän kävi koulunsa. Toni oli musiikillisesti aktiivinen paikallisesti sekä nautti pitkän uransa aikana laajaa suosiota niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.

Tapahtuma vahvistaa Edelmannin suvun kulttuurista perintöä Punkaharjulla.

Ilari Edelmann opiskeli ja asui vuosia Berliinissä ja on soittanut solistisesti pianokonsertteja suomessa ja ulkomailla. Ilarin sävellyksiä on kuultu mm. radiokuunnelmissa, sekä elokuvissa: Tie Pohjoiseen, Palnan tyttäret ja Kotona Kylässä. Ilarin soittoa voi kuulla myös Tonin levyllä: Korpimaan lauluja sekä Samuli Edelmannin: Vaiheet II. Ilarin viimeisin sävellys ”Metsä soi” esitettiin Fiskars Biennalessa 2022 kesällä.

Ensi-iltaa edeltävän samppanjaillallisen aikana kuullaan muutaman kappaleen verran Toni Edelmannia Ilari ja Serafiina Edelmannin tulkitsemana.

–  Tämä ainutlaatuinen tapahtuma vahvistaa Edelmannin suvun kulttuurista perintöä Punkaharjulla. Olen äärimmäisen onnellinen ja kiitollinen, että pääsemme Hotelli Punkaharjussa kuulemaan ja näkemään tämän kaiken. Toivon, että tämä vahvistaa meidän jokaisen kotiseuturakkautta sekä toimii yhdistävänä tekijänä kulttuuria rakastaville ihmisille, iloitsee hotellin yrittäjä Saimi Hoyer.

Punkaharju sävel esitetään klo 21 ulkona ravintolan terassilta avautuvalle harjulle ja sitä voi seurata ulkoa hotellin piha-alueelta. Kuumaa juomaa voi tilata hotellin baarista. Ensi-ilta on maksuton ja kaikille avoin tapahtuma.

Ilari Edelmannin sävellyksen ”Punkaharju” maailman ensi-ilta Hotelli Punkaharjussa lauantaina 4.3.2023