Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijoilta | Syntymäpäiväsankareita juhlitaan seurakunnan kaikilla alueilla

Puruvesi-lehden verkkojulkaisussa 16.1., ja painetussa lehdessä 19.1. kirjoittaja kertoi saaneensa kutsun ikäkausisyntymäpäiville Savonlinnaan ja moitti seurakuntaa syntymäpäivien keskittämisestä yhteen paikkaan sen sijaan, että juhlia järjestettäisiin seurakunnan kaikilla alueilla. Seurakunta kiittää palautteesta ja tärkeän aiheen esille nostamisesta.

Syntymäpäiväsankareita muistetaan seurakunnan eri alueilla eri tavoin, alueiden omia perinteitä kunnioittaen ja jatkaen. Osassa kappeliseurakunnista järjestetään kahdet juhlat vuodessa, osassa taas yhdet. Rantasalmella puolestaan on aina ollut tapana yhteisten juhlien sijaan vierailla syntymäpäiväsankareiden kotona kutsusta. Ikäkausisyntymäpäiviä vietetään seuraavan kerran Enonkoskella ti 21.3., Savonrannalla ke 29.3, Kerimäellä su 30.4., Sulkavalla su 10.9. ja Punkaharjulla su 24.9. Kaikista syntymäpäiväjuhlista tiedotetaan kirkollisissa ilmoituksissa ja seurakunnan tapahtumakalenterissa sivulla savonlinnanseurakunta.fi/tapahtumat

Seurakunta kiittää palautteesta ja tärkeän aiheen esille nostamisesta.

Seurakunnan yhteiset ikäkausisyntymäpäivät järjestetään Savonlinnassa neljä kertaa vuodessa ja sinne ovat tervetulleita kaikki kutsussa mainittuina kuukausina 70, 75, 80, 85 ja 90 tai enemmän täyttävät päivänsankarit koko seurakunnan alueelta. Puoliso, sukulainen tai ystävä on myös tervetullut mukaan. Kevään aikana Savonlinnassa juhlitaan sunnuntaina 29.1. ja su 16.4.

Seurakunnassa ollaan hyvin iloisia siitä, että syntymäpäiväsankarit voidaan taas kutsua koolle juhlimaan yhdessä. Korona-aika nimittäin aiheutti yli kahden vuoden tauon juhlien järjestämisessä ja ikäkausisyntymäpäiviä jouduttiin perumaan kokoontumisrajoitusten takia vielä alkuvuodesta 2022.

Lämpimästi tervetuloa mukaan sekä oman alueen ikäkausisyntymäpäiville että seurakunnan yhteisiin juhliin. Seurakuntalaiset voivat aina kutsua papin tai diakoniatyöntekijän myös vierailulle kotiin - niin juhlana kuin arkena.

Kirjoittaja on Savonlinnan seurakunnan kirkkoherra