Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kerimäen jouluaamun rauhanvetoomus sai kiitospalautteen Ukrainan suurlähettiläältä

Olga Dibrova lähetti rovasti Toivo Loikkaselle henkilökohtaisen kiitosviestin.

Kerimäen joulukirkossa esitetty rauhanvetoomus Ukrainaan on saanut vastakaikua, kerrotaan tiedotteessa.

Rovasti Toivo Loikkanen kertoo tiedotteessa lähettäneensä vetoomuksen tiedoksi Mikkelin hiippakunnan piispalle ja arkkipiispalle sekä Ukrainan ja Venäjän Suomen suurlähettiläille, EU-parlamentin puheenjohtajalle Roberta Metsolalle ja myös Suomen ulkoministeriöön.

Suomen Ukrainan suurlähettiläs Olga Dibrova lähetti rovasti Loikkaselle henkilökohtaisen kiitosviestin.

– Hyvä Toivo. Kiitos ystävällisistä sanoistasi ja teoistasi. Pidetään yhteyttä. Toivotan ”rauhallista taivasta” ja onnellista uutta vuotta! Kiitostervehdys päättyi sanoihin: Slava Ukraini and Glory to Suomi, siteerataan tiedotteessa viestiä.

Myös piispa Seppo Häkkinen lähetti kiitosviestin ja kertoi myös nostaneensa rauhan asiaa omissa puheissaan ja joissakin kirjoituksissaan.

Niin ikään arkkipiispa Tapio Luoma lähetti kiitostervehdyksen avustajansa välityksellä.

EU-parlamentin taholta tuli vastaus- ja kiitosviesti, jonka lähettäjäksi oli pyydetty parlamentin ”The Citizens’ Enquiries Unit” (kansalaisten tiedustelujen yksikkö).

Viestissä kiitettiin Puheenjohtaja Metsolalle lähetetystä viestistä ja rauhanvetoomuksesta sekä kerrottiin melko laajasti Parlamentin sekä puheenjohtaja Metsolan toimista Ukrainan asiassa, tiedotteessa kerrotaan.

EU-parlamentin viestissä viitattiin puheenjohtaja Metsolan antamiin julkilausumiin Venäjän hyökkäyksen johdosta, hänen puheisiinsa sekä kannanottoihin naisten ja lasten asemaan liittyen. Vastauksessa sanottiin esimerkiksi: Venäjän hyökkäyksen alusta lähtien puheenjohtaja Metsola on osoittanut järkähtämättömän tukensa Ukrainan kansalle ja erityisesti lapsille.

Olen iloinen, että toteuttamamme rauhanvetoomus sai näinkin paljon huomiota ja että saimme vastauksia aina EU-parlamentista saakka – toteaa, rovasti Toivo Loikkanen tiedotteessa.

Vetoomuksen ideoinut Loikkanen toteaa lopuksi toivovansa, että rauha koittaisi mahdollisimman pian Ukrainaan.