Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauantainen myräkkä katkaisi Valtatie 14:n Punkaharjulla ja haittasi lauttaliikennettä, mutta Savonlinnan seutu pääsi muutoin vähällä

Lauantai-illan ja sunnuntain vastaisen yön aikana Savonlinnan seutua riepotelleen myräkän vauriot ovat jäämässä vähäisiksi. Suurimmat vaikutukset on nähty liikenteessä.

Näkyvimpänä haittana Valtatie 14 oli suljettava Punkaharjulla aamuyöllä useiden tielle kaatuneiden puiden vuoksi. Päivystävä palomestari Riku Seppä kertoo, että Kultakiven kohdalla tiellä oli kolme suurta kuusta, jotka tekivät tieosuudesta läpikäymättömän.

– Puut olivat kaatuneet kallionleikkauksen päältä. Oli vähän vaikea käydä sahaamassa niitä poikki, Seppä tokaisee.

Hälytys vahingontorjuntatehtävälle tuli aamukuuden aikaan. Tieliikennekeskuksen tiedotteesta selviää, että tie oli suljettuna vähän vaille aamuseitsemään saakka.

Myös Kuutostielle Parikkalassa kaatui puu yöllä. Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta kerrotaan, että kaatuneen puun latvus sulki toisen Kuutostien kaistoista Kinnarsalmen kohdilla. Liikenne sujui kaiken aikaa kuitenkin toista kaistaa pitkin.

Katkenneita sähköjä on saatu palaamaan

Puoli yhdeksän aikaan aamulla Järvi-Suomen Energian sähköverkkoasiakkaista vailla sähköä oli 238 taloutta Savonlinnassa ja 51 taloutta Sulkavalla. Pääosa sähköttömistä talouksista sijaitsee Kesamonsaaressa, Tuohisaaressa, Liistonsaaressa sekä Pihlajalahden ympäristössä.

Kuluneen vuorokauden aikana Järvi-Suomen Energian alueella on ollut yhtäaikaisesti enimmillään 3473. Kaikkiaan sähköttömiä talouksia oli JSE:n alueella puoli yhdeksältä 886.

Parikkalan Valon alueella sähköttömiä talouksia on Punkaharjulla Särkilahden ympäristössä 15 sekä Kinnarniemen seutuvilla 24.

Lossit kulkevat taas normaalisti

Myräkän kovat tuulet vaikuttivat myös lauttaliikenteeseen. Pitkän Pihlajaveden ylittävältä Koivukannan lossilta ilmoitettiin jo aikaisin lauantai-iltapäivänä, ettei se kuljeta toistaiseksi raskasta liikennettä huonon kelin vuoksi. Tämä rajoitus purettiin vasta sunnuntaiaamun valjettua.

Kyläniemen lossi Ruokolahdella seisoi yön ajan puoli yhdestätoista puoli viiteen aamulla niin ikään huonon kelin vuoksi. Aamuyöstä asti lautta on liikennöinyt jälleen normaalisti. Sekä Koivukannan että Kyläniemen lossit liikennöivät tarvittaessa.

Karjalan radan sähköissä vaurioita

Tuulen kaatamat puut vahingoittivat myös Karjalan radan sähköjä Kesälahden ja Kiteen välillä. Rataliikennekeskuksesta tiedotettiin iltakahdeksan aikaan, että Kesälahden pohjoispuolelta Joensuun–junat korvataan linja-autoilla.

Aamuyöllä annetun korjausarvion mukaan viimeinen busseilla korvattava juna on aamuyhdeksältä Joensuusta Helsinkiin lähtevä Intercity 6. Kesälahdelta etelään myös se ajetaan junakalustolla.