Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt etsitään Suomen surkeinta kylätietä – Kuvakilpailu on käynnissä

Suomen Kylät ry ja Suomen Tieyhdistys ry lanseerasivat Suomen surkein kylätie -kuvakilpailun.

Maaseudun tiestön korjausvelka on kasvanut. Mistä löytyvät surkeimmin ylläpidetyt kylätiet?

Kysymyksen ovat heittäneet ilmoille Suomen Kylät ry ja Suomen Tieyhdistys ry, jotka ovat käynnistäneet kuvakilpailun ja samalla vaikuttamisen parempien kyläteiden puolesta.

Suomen surkein kylätie valitaan yleisöäänestyksellä marraskuun 2022 aikana.

– Huonokuntoisten vähäliikenteisten teiden määrä on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana noin 4000 kilometrillä ja tällä on ollut vaikutusta monien ihmisten elämään. Tämä kehityskulku on katkaistava. Nykyisillä päätöksillä ja suunnitelmilla ei tähän päästä, joten muutosta tarvitaan, vaatii Suomen Tieyhdistys ry:n toimitusjohtaja Nina Raitanen.

Päällystettyjen maanteiden kunto heikkenee Suomessa nopeasti, sillä esimerkiksi kallistuneen öljyn vuoksi suunniteltuja kunnostuksia on jouduttu perumaan. Yhä useampi tie muutetaan päällystetystä tiestä isorateiksi. Huonokuntoiset tiet aiheuttavat jatkuvasti vaaratilanteita kyläteillä, joten asia halutaan nostaa valtakunnallisen kuvakilpailun kautta Suomen päättäjien tietoisuuteen.

– Me kyläkehittäjät haluamme herätellä päättäjiä. Yrittäjät ja elinkeinoelämä tarvitsee toimivat tiet. Maaseudulla asuu myös veronmaksajia, jotka ansaitsevat myös kohtuullisen kuntoiset kotitiet. Ambulanssien ja pelastusviranomaisten on pystyttävä ajaa myös maaseudulla. Nyt tarvitaan tekoja. Korjausvelka ei saa enää kasvaa. Maaseudun tiestöä on puolustettava liikennepolitiikan resurssijaossa, toteaa Suomen Kylät ry:n toiminnanjohtaja Aleksi Koivisto.

Maaseudun tiestön kehnosta kunnosta voi kertoa kokemuksia kilpailun järjestäjälle ja toimittaa kilpailukuvan sähköpostilla posti@suomenkylat.fi

Kilpailun ohjeet ja säännöt löytyvät sivustolta: www.suomenkylat.fi/surkeinkylatie