Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Enonkoskella kasvaa eränkävijäksi – perinteinen eräleiri järjestettiin parin vuoden tauon jälkeen

Osallistujat toivoivat jo uutta leiriä ensi vuodelle.

Viikonloppuna Hanhijärven Eräkonttilassa järjestetty Eräleiri kokosi 34 lasta ja nuorta tutustumaan metsästykseen ja erätaitoihin.

– Järjestyksessään tämä oli 22. Enonkosken Eräleiri, mikä osui nyt koronatauon jälkeen sopivasti vuodelle 2022, toteaa Sami Heikkinen, joka on ollut alkuvuosista lähtien mukana järjestelyissä ja toiminut eräleirivastaavana.

Hanhijärven Metsästäjien ja HaPon yhteistyöstä lähtenyt perinne kokoaa nykyisin talkoolaisia liki kaikista Enonkosken metsästysseuroista sekä Enonkosken Riistanhoitoyhdistyksestä.

Lauantain ohjelmassa oli erätaitorastien lisäksi iltajahdit, joissa leiriläiset pääsivät pienryhmissä osallistumaan joko majavanpyyntiin, sorsa-kyyhky tai kanalintujahtiin. Yö kaminateltassa kipinävuoroineen oli monelle uusi kokemus.

Sunnuntaina aamulla jänisjahdin jälkeen jatkettiin ampumaradalle, jossa kaikki saivat harjoitella ilma-; pienois-; lintu ja hirvikiväärillä sekä haulikolla ja jousella ampumista.

– Järjestäkää ensi vuonna myös eräleiri, oli toiveena monen leiriläisen palautelapussa.