Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vastine | Kiinteistöosakeyhtiö Punkaharjun Linja-autoasema

OP Suur-Savo haluaa todeta oman näkemyksensä liittyen Puruvesi-lehdessä 19.8. olleeseen kirjoitukseen.

OP Suur-Savon pankkiliiketoiminnan perustehtävänä on rahoittaa henkilö- ja yritysasiakkaiden hankkeita sekä tätä kautta tukea toimialueen elinvoimaisuutta.

Pankkien perusliiketoimintaan ei kuulu kiinteistösijoittaminen tai kiinteistöjen kehittäminen omassa käytössä olevia kiinteistöjä lukuun ottamatta. Tästä syystä OP Suur-Savo on tietoisesti vähentänyt kiinteistöihin sitoutunutta omistustaan viime vuosina. Yhtenä myyntikanavana on hyödynnetty yleisesti käytettyä Huutokaupat.com -palvelua.

OP Suur-Savon omistusosuus Kiinteistöosakeyhtiö Punkaharjun Linja-autoaseman osakekannasta oli 5,1 prosenttia, mikä käsitti kaksi huoneistoa. OP Suur-Savo myi koko tämän omistuksensa vuonna 2020.

OP Suur-Savo toimi arvojensa mukaisesti myydessään kiinteistöomistustaan pyrkimällä varmistamaan ostajan taustan ja tarkoitusperät mahdollisuuksien mukaan. Pankki ei kuitenkaan voi kontrolloida, mitä ostaja tekee omistuksellaan tai kenelle ostaja mahdollisesti myy kohteen edelleen. Edellä mainittujen ehtojen asettaminen estäisi hyvin todennäköisesti koko kaupan. Ja lisäksi tällainen ehto olisi kiinteistöjen osalta lain perusteella mitätön.