Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Konehalli tuhoutui tulipalossa Savonlinnassa, savut ylsivät Parikkalaan saakka – Hallissa ollut 1200 litran dieselsäiliö säästyi, kaikki muu tuhoutui

Hallissa paloi muun muassa työkoneita, happipullo ja kaasupulloja. Palo saatiin rajattua konehallin alueelle lukuun ottamatta liikennekäytöstä poistettua kuorma-autoa, joka tuhoutui pihalla hallin mukana.

Savonlinnassa paloi lauantaina alkuiltapäivästä konehalli. Etelä-Savon pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta rakennuspalosta Ikoinlahdentiellä hieman puolenpäivän jälkeen.

Päivystävä palomestari Mikko Hakkarainen kertoo, että rakennus tuhoutui käytännössä katsoen kokonaan.

– Seinät jäivät pystyyn, mutta muuten halli paloi kokonaan kaikkine tavaroineen, Hakkarainen kertoo.

Palossa tuhoutui kolme kaasupulloa, happipullo ja useampi parinkymmenen litran hydrauliöljysäiliö. Lisäksi tulen ruuaksi joutui työkoneita, kuten porakoneita, hitsauskone ja hiomakone.

– Seinän vieressä oli 1200 litran diesel-säiliö, joka saatiin pelastettua. Muuten tässä on rakennus tuhoutunut kokonaan, Hakkarainen sanoo.

Hälytyksen palosta teki hallin omistaja, joka oli kotitalossaan parinkymmenen metrin päässä. Hän oli huomannut konehallin ovenraosta tupruavan savua ja hälytti palokunnan. Paikalla oli myös puoliso, muttei kumpikaan ollut altistunut savulle.

Pelastuslaitokselta kerrottiin ennen kello yhtä, että palavan konehallin lähettyvillä on muita rakennuksia, mutta palon leviäminen oli saatu hallintaan.

– Talon vieressä oli liikennekäytöstä poistettu kuorma-auto, joka tuhoutui myös palossa, Hakkarainen kuitenkin huomauttaa.

Savuja kantautunut Parikkalaan saakka

Palopaikka sijaitsee noin kilometrin verran Tanhuvaarasta lounaaseen. Rakennus oli pelastuslaitoksen päästessä paikalle täyden palon vaiheessa, ja palosta levisi runsaasti savua alueelle.

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Markus Kuosmanen kertoo, että palon savut ovat tuntuneet Parikkalassa saakka. Puoli yhden aikaan tullut hälytys savuhavainnosta koski Ikoinlahden paloa.

Ihmisiä ei ollut palon vuoksi ensitietojen mukaan välittömässä vaarassa. Hakkarainen vahvistaa, että henkilövahingoilta vältyttiin.

Ennen kello kolmea käynnissä olivat enää pienten kytöjen jälkisammutustyöt. Paikalla oli pelastushenkilöstöä Savonlinnan, Miekkoniemen, Kerimäen ja Punkaharjun paloasemilta, yksi poliisipartio sekä yksi ambulanssi.

Syttymissyystä ei ole vielä tietoa.

– Se on vielä täysi arvoitus. Palontutkinta tulee selvittämään syytä, Hakkarainen totesi.