Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eläinsuoja tuhoutui tulipalossa Parikkalassa – Noin 20 nautaa kuoli

Eläinsuoja tuhoutui tulipalossa Parikkalan Lahdenkylässä lauantaina iltapäivällä. Palossa kuoli noin 20 nautaa, jotka jäivät rakennuksen sisään.

Päivystävä palomestari Petri Pätilä Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta kertoo, että suurin osa naudoista saatiin pelastettua, sillä tilalla oli yhteensä sata nautaa. Osa naudoista oli pelloilla, ja tilalla on useita eläinsuojia.

Tuhoutunut eläinsuoja oli noin tuhannen neliön kokoinen. Henkilövahinkoja ei ole sattunut.

Palo uhkasi levitä eläinsuojasta myös lähellä sijaiseviin navettaan ja viljankuivuriin. Niiden seinät alkoivat jo tummua, mutta pelastuslaitos sai estettyä leviämisen.

Hieman kello 21 jälkeen palopaikalla oli vielä Parikkalan VPK:n, Särkisalmen ja Simpeleen yksiköitä jälkisammutustehtävissä. Paikalle hälytettiin 17 pelastusyksikköä.

Palon syy ei ole tiedossa. Ilmoituksen teki tilan isäntä, joka yritti alkusammutusta, mutta palo riistäytyi ja laajeni nopeasti. Eläinsuoja oli puurakenteinen ja siinä oli peltikatto.

Suojan yhteydessä oli myös rehuvarasto, mutta alustavan tiedon mukaan esimerkiksi työkoneita ei tuhoutunut palossa.

Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta kello 16.07 Lahdenkyläntielle.

Uutista on päivitetty lisätiedoilla kello 21.23.