Leikkimökin sisustus uuteen kuosiin oppilaiden omin voimin – Anttolan koulun viidesluokkalaisten käsityöprojekti tuo iloa koko koululle

Syksyn tullen leikkimökissä taas touhutaan.

Anttolan koululla jatkettiin tänä vuonna mukavaa perinnettä, jonka mukaan viidesluokkalaiset toteuttavat aina keväisin jonkin koulua ilahduttavan käsityöprojektin. Tänä keväänä otettiin kohteeksi leikkimökki.

Vitoset innostuivat uudistamaan koulun pihalle aiemmin talkoilla rakennetun leikkimökin sisustuksen.

Projekti vaati suunnittelua, ennen kuin päästiin toteutukseen. Suunnitelmat sisälsivät muun muassa leikkiuuni-liesi -yhdistelmän, hyllyn, rasian ruokailuvälineille, sekä huovutettuja leikkiruokia. Kaikki nämä saatiin myös toteutumaan.

Koulunjohtaja Erja Kilpeläinen sai kunnian leikata avausnauhan.

– Viidennen luokan oppilaat kunnostivat ja maalasivat uudelleen myös yhden koulun puiston penkeistä. Penkin oppilaat nimesivät ”Ystävyyden penkiksi”, jolle voi kuka tahansa koulupäivän aikana istahtaa, mikäli kaipaa seuraa, leikkitoveria tai jotain, jolle voi kertoa vaikka huolistaan, opettaja Minna Kähkönen kertoo.

Penkin maalaukseen koululaiset saivat maalilahjoituksen tavaratalo Carlsonilta, josta oppilaat koko koulu ovat todella iloisia ja kiitollisia.

Lukukauden viimeisen viikon maanantaina koko koulu kokoontui puistoon juhlistamaan uudistetun leikkimäkin avajaisia sekä ystävyyden penkin käyttöönottajaisia.

Viidennen luokan oppilaat olivat valmistelleet puheen ja koulunjohtaja Erja Kilpeläinen sai kunnian leikata avausnauhan.

Koulun oppilaat pääsivät heti testaamaan sekä leikkikaluja, että ystävyyden penkkiäkin. Puheessa oppilaat esittivät toiveen, että sekä penkkiä että leikkikalujakin kohdeltaisiin hyvin, eikä niitä rikottaisi tai töhrittäisi.

Tämä olikin hyvin ajankohtainen kannanotto, sillä myös Anttolan koululla on viime aikoina törmätty vapaa-aikana tapahtuneeseen ilkivaltaan ja sotkemiseen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka