Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verkkokatos syttyi tuleen järven rannassa Kesälahdella – Polttomoottorikäyttöisestä pumpusta alkunsa saanut palo levisi myös maastoon

Tuli tuhosi muun muassa kaksi venettä sekä kalastusvälineitä.

Kesälahdella paloi torstaina iltapäivällä verkkokatos. Pohjois-Karjalan pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta rakennuspalosta kolmen jälkeen.

Päivystävä palomestari Jani Nevalainen kertoo, että tuleen syttynyt verkkokatos oli kevytrakenteinen. Palo levisi katoksesta maastoon.

– Maastoa paloi noin 20 kertaa 20 metrin ala, kun yksiköt pääsivät paikalle. Siihen palo saatiin nopeasti myös rajattua, Nevalainen kertoo.

Hälytys annettiin Mustolantien osoitteella. Paikka sijaitsee Pyhäjärven rantamilla noin viiden kilometrin verran Kesälahden keskustasta koilliseen.

Syttymissyyksi epäillään pumppua

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos tiedotti illemmalla, että tilan väki oli ennen paloa käynnistänyt rannalla sijaitsevassa katoksessa polttomoottorilla käyvän pumpun, jolla oli määrä pumpata vettä.

Väki oli lähtenyt tarkastamaan vesilinjan pitävyyttä, mutta hetken kuluttua takaisin palattuaan huomannut, että katos rannassa on tulessa.

Palossa tuhoutui kaksi venettä, moottoreita ja polttoainetta. Katos tuhoutui myös täysin, samoin kalastusvälineistöä. Sammutusvettä pelastuslaitos sai oheisesta järvestä.

Tiedotteessa palon epäillään saaneen alkunsa pumpusta. Henkilövahinkoja palo ei aiheuttanut.

Päivitetty 19.5.2022 klo 20.01: täydennetty ensiuutista pelastuslaitoksen tiedotteen perusteella. Lisätty väliotsikko ja sen jälkeinen jakso.