Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronavirustilanne ei laannu Sosterin alueella – epidemiatilanne tulee jatkumaan aktiivisena vielä viikkoja

Neljäs rokotuskierros käynnistetty ja suunnataan aluksi 80-vuotta täyttäneisiin.

Koronavirusepidemiassa ei ole vieläkään tapahtunut käännettä parempaan Sosterin alueella.

– Epidemia tulee jatkumaan Sosterin alueella aktiivisena vielä viikkoja. Tartuntoja on alueella paljon ja niiden seurauksena myös sairaalahoidon kuormitus on noussut. Sairaalahoidossa on koronavirustartunnan takia paljon potilaita koko Suomessa, joten Sosterin alue ei sinällään poikkea muusta maasta, sairaanhoitopiiristä tiedotetaan.

Hankala korona- ja henkilöstötilanne vaikuttavat koko Sosterin toimintaan tällä hetkellä. Kun henkilöstöä joudutaan keskittämään koronatoimiin, se vaikuttaa väistämättä muihin palveluihin. Esimerkiksi puhelinpalveluissa on ollut jatkuvasti ruuhkaa.

– Asiakkailta toivotaan ymmärrystä asiaan. Tilanteeseen haetaan uusia ratkaisuja ja sitä pyritään parantamaan jatkuvasti. Suosittelemme käyttämään sähköisiä yhteydenottokanavia aina, kun mahdollista, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista sanoo.

Sosteri on käynnistänyt neljännen rokotuskierroksen THL:n ohjeistuksen mukaan. Alussa neljännet rokotukset suunnataan yli 80-vuotiaille.

Sosterin alueella voimassa olevat suositukset ja määräykset

Sosterin alueella on voimassa THL:n yleinen maskisuositus. THL suosittelee, että maskia käytetään kaikissa julkisissa sisätiloissa sekä joukkoliikenteessä koko maassa. Suositus koskee 10 vuotta täyttäneitä, ja on sama sekä rokotetuille että rokottamattomille.

Maskisuositus jatkuu Sosterin kaikissa toimipisteissä. Sosteri suosittelee, että vastaanotoille saapuvat henkilöt käyttävät maskia, vaikka henkilöt olisivat saaneet täyden rokotesarjan.

Myös julkisissa sisätiloissa ja yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavaksi yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita.

Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä, enintään kaksi vierasta kerrallaan. Ennen vierailuja on otettava yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Noudata hygieniaohjeita ja käytä kasvomaskia.