Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiteen Seudun, Pohjois-Karjalan ja Rääkkylän Osuuspankkien hallitukset ovat käynnistäneet selvityksen pankkien yhdistämiseksi

Päätösten aika on ensi syksynä, jolloin edustajistot kokoontuvat asian äärelle.

OP Kitee, OP Pohjois-Karjala ja OP Rääkkylä suunnittelevat yhdistymistä. Yhdistymisellä vahvistettaisiin pankkien kykyä tarjota asiakkailleen kilpailukykyiset ja monipuoliset palvelut nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä.

– Tavoitteena on selvittää, voisimmeko yhdistää pankkiemme voimavarat laadukkaiden pankkipalveluiden saatavuuden turvaamiseksi kaikille asiakkaillemme myös tulevaisuudessa.

Asiakaskäyttäytyminen on muuttunut ja pankilta odotetaan aiempaa enemmän asiantuntijuutta ja erityisosaamista muun muassa varallisuudenhoidossa ja sijoittamisessa. Mahdollisen yhdistymisen myötä voimavarat kasvavat ja pystymme nykyistä paremmin palvelemaan asiakkaita heille tärkeissä erityisosaamista vaativissa asioissa. Samalla pystymme myös jatkossa turvaamaan paremmin perinteisen asioinnin, kertoo OP Kiteen hallituksen puheenjohtaja Vesa Kostamo.

Kaikki kolme pankkia ovat vakavaraisia, asiakaskäyttäytymisen ja asiakastarpeiden muutos sekä alan uudenlainen kilpailu vaativat kuitenkin palvelukyvyltä ja tehokkuudelta jatkuvasti enemmän. Lisäksi pankkeihin kohdistuva sääntely kiristyy ja aiheuttaa pankeille lisätöitä ja uusia kustannuksia.

– Pankin hallituksen tehtäviin kuuluu huolehtia siitä, että pankki pärjää paitsi nyt niin myös pidemmällä aikavälillä. Olemme hallituksessa käyneet perusteellisia keskusteluja ja pohdintoja, miten varmistamme pankille ja sen asiakkaille mahdollisimman hyvän tulevaisuuden. Punnittuamme eri vaihtoehtoja on hallituksemme yksimielisesti sitä mieltä, että yhteistyön kautta saavutamme asiakkaan näkökulmasta parhaan lopputuloksen. Hallituksemme on sitä mieltä, että paras vaihtoehto asiakkaillemme sekä pankillemme on yhdistyminen OP Pohjois-Karjalan kanssa, kertoo OP Rääkkylän hallituksen puheenjohtaja Markku Hirvonen.

– Yhdistymishankkeen perustana on, että asiakassuhteet jatkuvat entisellään, esimerkiksi tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät samoina eikä asiakkaiden tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi. Lähtökohtana on myös, että koko nykyinen henkilöstö jatkaa uuden pankin palveluksessa, eli tutut pankkilaiset palvelevat asiakkaitamme jatkossakin. Yhdistymisen myötä erityisasiantuntemus pankissa lisääntyisi ja myös etäasiakkaita voitaisiin palvella nykyistä aktiivisemmin, Markku Hirvonen jatkaa.

– Pankkiemme toimialueet ja toimintaperiaatteet ovat hyvin samankaltaisia. Olemme tehneet hyvää yhteistyötä jo aiemmin ja voimien yhdistäminen antaisi meille erinomaiset lähtökohdat ylläpitää ja vahvistaa elinvoimaisuutta koko toimialueella ja vastata asiakkaiden toiveisiin myös jatkossa.

Pääomiltaan vahva pankki pystyy vastaamaan paremmin yritysten, maatalouden ja henkilöasiakkaiden rahoitustarpeisiin. Yhdistymisen avulla voisimme paremmin vaikuttaa koko toimialueellamme toimivien yritysten menestykseen ja asukkaiden hyvinvointiin, kertoo OP Pohjois-Karjalan hallituksen puheenjohtaja Mervi Hinkkanen.

– Sääntelyn vaatimusten täyttäminen on kustannustehokkaampaa yhteistyön kautta ja vapauttaa enemmän aikaa asiakaspalveluun. Lisäksi suurempi henkilöstömäärä parantaa myös organisaation joustavuutta ja kehittymismahdollisuuksia, toteaa Mervi Hinkkanen.

Selvityksen valmistuttua kunkin pankin hallitus päättää erikseen yhdistymisesityksestä ja lopullisen päätöksen tekee kunkin pankin edustajiston kokous ensi syksyn aikana.