Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Siperian jäätiköltä löydettyjä muinaisjäänteitä ei nähdä kesällä Punkaharjulla – Jäätikön arvoitus -teoksen digitaalinen osuus toteutuu Saimaan Taideluola Retretissä

Retretti ei nyt tee yhteistyötä venäläisten kanssa.

Saimaan Taideluola Retretin tämän vuoden Jäätikön arvoitus -näyttelyyn tulee muutoksia vallitsevan maailman tilanteen vuoksi. Laaja digitaalinen elämyskierros on yhä toteutumassa, mutta Siperian jäätiköltä löydettyjä muinaisjäänteitä koskeva osuus peruuntuu.

Näyttelyyn oli alun perin tarkoitus tuoda Venäjältä, Jakutian tiedeakatemian kanssa tehtävän yhteistyön avulla toista kymmentä Siperiasta löytynyttä muinaisjäännettä.

– Venäjän hyökättyä Ukrainaan emme voi olla yhteistyössä Venäjän kanssa. Lisäksi haluamme osoittaa solidaarisuutemme Ukrainan kansalle kieltäytymällä Venäjän kanssa tehtävästä yhteistyöstä, kertoo Saimaan Taideluola Retretin toiminnanjohtaja Jussi Silvennoinen.

Pääteema ja -sisältö on muutoksesta huolimatta määrä toteuttaa suunnitellusti. Jo alusta lähtien digitaalisen elämyskierroksen osuus on ollut suuri.

– Projisoitava sisältö on jo syksystä lähtien kattanut lähes koko luolaston näyttelyalueen. Digi-osuuden tuotantokin on edennyt suunnitellusti ja aiemmin tässä kuussa käynnistettiin jo ensimmäisissä saleissa videotykkien asennuksia ja ryhdyttiin testaamaan digisisältöä. Tätä työtä jatketaan edelleen.

– Yksi ulottuvuus näyttelystämme jää nyt pois, mutta kartoitamme vielä mahdollisuuksia digitaalisen osuuden laajentamiseen tai muun uuden sisällön lisäämiseen osaksi jääkausi- ja ympäristöteemaista näyttelyämme.