Linnut | Pihabongauksesta arvokasta tietoa talvisen linnuston muutoksesta – Kaikki havainnot ovat tärkeitä, vaikka omassa pihapiirissä näkisi vain yhden linnun

Talvilintuja lasketaan taas tammikuun lopussa omassa pihapiirissä. Koulut voivat osallistua bongaukseen jo aikaisemmin.

Pihapiirien talvilintuja lasketaan tunnin ajan taas tammikuun viimeisenä viikonloppuna koko Suomessa järjestettävässä perinteikkäässä Pihabongauksessa.

Viime vuonna lintutieteellisen Birdlife-yhdistyksen organisoimaan tapahtumaan osallistui yli 23 500 ihmistä lähes 16 000 paikassa ympäri maan. Vuosien varrella on kertynyt havaintoja yli kahdeksasta miljoonasta lintuyksilöstä.

Pihabongaus järjestetään viikonloppuna 29.–30. tammikuuta. Tapahtumalla kerätään arvokasta tietoa Suomen talvilintujen määrän muutoksista. Birdlife muistuttaa, että kaikki havainnot ovat tärkeitä, vaikka omassa pihapiirissä näkisi vain yhden linnun.

Koulut voivat osallistua pihabongaukseen jo ennen tammikuun viimeistä viikonloppua.

Pihabongauksessa seurataan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla. Bongaukseen voi osallistua kuka tahansa, eikä tapahtumaan tarvitse etukäteen ilmoittautua.

Mikä?

Pihabongaus

Pihabongaukseen voi osallistua kuka tahansa ja missä tahansa Suomessa. Pihabongaukseen ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Tarkkaile tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla joko lauantaina 29. tai sunnuntaina 30. tammikuuta.

Tunnista havaitsemasi lintulajit.

Laske montako yksilöä kutakin lajia on enimmillään näkyvissä samaan aikaan.

Ilmoita tunnistamasi lajit ja laskemasi maksimimäärät Birdlifelle viimeistään perjantaina 4.2. osoitteessa www.pihabongaus.fi

Havainnot voi ilmoittaa myös postikortilla osoitteella Birdlife Suomi, Annankatu 29 A 16, 00100 Helsinki. Postikortissa on oltava lintuhavaintojen lisäksi havainnoitsijan ja havaintopaikan osoitteet, havainnointiajankohta ja havainnoitsijoiden määrä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka