Mielipide | Monet kuntalaisia koskevat päätökset tehdään tulevaisuudessa hyvinvointialueen hallinnossa

Iso osa kuntalaisia koskevista asioista siirtyy aluevaltuustolle seuraavien vaalien jälkeen. Useat kuntalaisia koskevat päätökset tehdään uudessa hyvinvointialueen hallinnossa.

Työ kunnissa on pitänyt jo aloittaa pelastustoimen ja sote-toimintojen siirron suhteen. Kaupunkien ja kuntien talouteen vaikuttaa muun muassa sote-kiinteistöjen siirto hyvinvointialueelle. Paljon on vielä asioita, jotka todennäköisesti tulevat matkan varrella ratkaistaviksi.

Käytännön työ niin kunnan valtuustossa kuin hallituksessakin tulee muuttumaan, kuntalaisten kulttuuri, sivistys ja esimerkiksi toimivat liikenneasiat nousevat tärkeään osaan.

Kuntien ja maakuntahallinnon yhteistyötä tulisi mielestäni pyrkiä heti alusta alkaen pitämään toimivana, luotettava ja uusiin toimintatapoihin ennakkoluulottomasti suhtautuvana. Kyse ei ole kilpailuasetelmasta vaan koko alueen asukkaiden arjen turvaamisesta.

Erittäin tärkeää on nyt äänestää, jokainen voi äänestämällä vaikuttaa millaiseksi muodostuu uuden hallintotason toiminta.

Aluevaaliehdokas (kesk.) Pohjois-Karjala

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka