Mielipide | Ihminen ensin – rahat sitten

Tämä Samppa Lajuselta saatu ajatus sopii erinomaisesti sosiaali- ja terveydenhoidon motoksi. On kaksi tapaa lähestyä asiaa, joko ihmisen tarpeesta tai varatuista varoista lähtien. Lait tässä maassa lähtevät hoitotyötä ajatellen ihmisestä, apua tarvitsevasta henkilöstä, ei varatuista varoista.

On ensiarvoisen tärkeää, että ihminen, oli hänen todellinen tarpeensa mistä tahansa, iästä, kunnosta tai sairaudesta johtuva, on hänen apu saatava. Menettely ei voi olla se, että varataan talousarvioon rahat, tietämättä mikä todellinen tarve tulee olemaan, ja sitten pidetään budjetista kiinni, todellisesta tarpeesta välittämättä ja annetaan se apu mikä varatuilla rahoilla saadaan annetuksi.

On kokonaan toinen asia tuhlata toisarvoisiin tehtäviin ja ns. hyviin asioihin, kuin auttaa todellisessa hädässä olevaa. Aina on ottajia, jos on antajia.

Päättäjän tulee aina muistaa se, miksi ja keitä varten toimitaan. On epämiellyttävä tehtävä tehdä eri tarpeiden välillä valintoja. Koskaan kaikki evät ole tyytyväisiä. Arvot on asetettava kohdalleen. Ihminen on tärkein!

Aluevaaliehdokas KD

Etelä-Savo

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka