Mielipide | Hyvinvointialue - uhka vai mahdollisuus?

Muutos meille tärkeiden Sote -palvelujen siirrossa hyvinvointialueelle herättää ymmärrettävästi paljon kysymyksiä ja huoliakin. Muutos sisältää mielessämme uhkia, joita on helppo ruokkia ja lisätä muutosvastarintaa. Itse olen lähes koko työurani ajan toiminut maa- ja metsätalousyrittäjänä ja kokenut useita muutoksia toimintaympäristössä. EU:hun liittyminen oli näistä suurin muutos.

Mielestäni muutoksissa on pystyttävä tunnistamaan uhkien lisäksi myös mahdollisuudet, tartuttava niihin ennakkoluulottomasti ja ajateltava, että lasi on puoliksi täynnä eikä puoliksi tyhjä. On kehitettävä uusia toimintatapoja yhdessä kumppanien kanssa, monistettava parhaat käytännöt työyhteisössä ja kouluttautumalla vahvistettava osaamista.

Hyvinvointialueen perustaminen antaa mielestäni erinomaisen mahdollisuuden uudistaa sosiaali- ja terveyspalvelumme tälle vuosituhannelle. Emme saa tyytyä kahden sairaanhoitopiirin toimintojen yhdistämiseen. Kaikkien palvelujen suunnittelussa ja toteutuksessa on lähtökohtana oltava asiakkaan palvelu mutkattomasti, ripeästi ja asiantuntevasti. Yhdellä yhteydenotolla tulee päästä tarvittavaan hoitoon.

Omalääkärijärjestelmä tulee ottaa mahdollisimman nopeasti käyttöön. Johtamista ja palvelutapoja on kehitettävä myös henkilöstön jaksamisesta huolehtien. Parhaat toimintatavat on laajennettava ripeästi koko hyvinvointialueelle. Tärkeää työtä varsinkin lasten ja nuorten mielenterveyspalvelujen parantamiseksi on vahvistettava.

Hyvinvointialuetta valmisteleva VATE on jatkanut Sosterissa aloitettua hyvää työtä toimintojen uudistamiseksi. Tärkeät päätökset palvelujen järjestämiseksi jäävät vaaleilla valittavan aluevaltuuston tehtäväksi. Toivon, että valtuutetuiksi valitaan yhteistyökykyisiä, rohkeasti uudistuksiin suhtautuvia, laajaa kokonaisnäkemystä omaavia ja asioihin ahkerasti perehtyviä itäsavolaisia ehdokkaita. Sinä olet ratkaisijan paikalla, muista äänestää tammikuussa 2022.

aluevaaliehdokas (kesk.)

Savonlinna

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka