Sosteri suosittelee maskin käyttöä myös rokotetuille, vaikka tilanne alueella maltillinen

Viime viikolla alueella todettiin 24 tartuntaa.

Sosterin alueella otetaan uudestaan käyttöön maskinkäyttösuositus. THL päivitti maskisuositustaan 26. marraskuuta, ja nyt Sosteri päivittää oman maskisuosituksensa tämän mukaiseksi.

– THL suosittelee, että maskia käytetään julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan sekä julkisessa liikenteessä. Suositus on suunnattu 12 vuotta täyttäneille ja se koskee sekä rokotettuja että rokottamattomia henkilöitä, Sosterin tiedotteessa kerrotaan.

Aiemman suosituksen mukaan kahdesti rokotetut saattoivat käyttää omaa harkintaa maskin käytössä.

Koronaepidemian tilanne on Sosterin alueella kohtalaisen maltillinen moniin muihin sairaanhoitopiireihin verrattuna. Viimeisin koronavirustartunta Sosterin alueella on todettu maanantaina 29. marraskuuta.

Viikolla 46 alueella todettiin 14 uutta koronavirustartuntaa. Viime viikolla (47) tartuntoja oli 24. Sairaalahoidossa on kaksi potilasta. Ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohden on Sosterissa 92,7, kun se esimerkiksi Etelä-Karjalan puolella on 222,8.

Tartuntaketjujen jäljitettävyys on edelleen noin 90 prosentin tasolla.

Aiemman suosituksen mukaan kahdesti rokotetut saattoivat käyttää omaa harkintaa maskin käytössä.

Sosteri julkaisee alueellisen koronavirustilannekuvan kerran viikossa. Merkitykselliset altistumispaikat ja -ajankohdat tiedotetaan edelleen ajantasaisesti.

Sosterin alueella ensimmäisen rokotteen on saanut noin 88,2 prosenttia väestöstä, toisen rokotteen 84,3 prosenttia väestöstä ja kolmannen 8,6 prosenttia väestöstä. Koronarokotteen saa edelleen helposti Walk in -rokotuspäivänä tai varaamalla ajan rokotukseen.

Toisen rokotteen saa heti, kun ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa. Voimakkaasti immuunipuutteiset voivat saada kolmannen rokoteannoksen, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka