Hyvä Joulumieli -keräyksestä apua lapsiperheille – Jouluun asti on mahdollisuus osallistua ja edesauttaa perheiden jouluvalmisteluja

Kampanjan tuotosta jaetaan ruokalahjakortteja.

Miten tehdään joulua, jos tilillä ei ole yhtään rahaa? Kaikille joulupöydän runsaat antimet eivät ole itsestäänselvyys, vaan vähävaraisuutta on lapsiperheissäkin, joissa joululahjojen ja ruokien merkitys korostuu.

– Työttömyys, yksinhuoltajuus, monilapsisuus ja koronan vaikutukset, Enonkosken diakoniatyöntekijä Marja Mustonen luettelee tilanteita, joissa perheet voivat joutua talousahdinkoon.

Valtakunnallinen SPR:n ja MLL:n Hyvä Joulumieli -keräys käynnistyi viime viikolla ja sen tarkoituksena on tuottaa hyvää joulumieltä lapsiperheille. Keräys toteutetaan tänä vuonna 25. kerran ja sen kohteena ovat kotimaan vähävaraiset lapsiperheet.

– Lahjan saajiksi valitut perheet saavat keräystuotosta 70 euron arvoisen lahjakortin ruokakauppaan elintarvikeostoksia varten, kertoo Enonkosken SPR:n puheenjohtaja Petri Reiman.

Enonkoskella on toimiva SPR:n osasto, joka on vuosittain toteuttanut alueellaan Hyvä Joulumieli -keräyksen. Paikallista MLL:n yhdistystä Enonkoskella ei ole, mutta kumppanina keräyksen tuoton jakamisessa ovat toimineet kunnan sosiaalityö sekä seurakunnan diakoniatyö.

– Sosterin sosiaaliohjaaja Laura Tiainen ja seurakunnan diakoniatyöntekijä Marja Mustonen ohjaavat avun perille, Reiman kertoo. Vuosittain Enonkoskella on jaettu 5-10 Hyvä Joulumieli -lahjakorttia, mutta tänä vuonna kortteja jaetaan 24 kappaletta.

Keräystä jatketaan jouluaattoon saakka.

Hyvä Joulumieli -keräystä jatketaan jouluaattoon saakka. Valtakunnallisessa keräyskampanjassa on tavoitteena tänä vuonna saada kokoon 2,5 miljoonaa euroa minkä johdosta lahjakortin voisi saada yhteensä 36 000 perhettä. Kampanjaa tukevat Ylen Puoli seitsemän -ohjelma sekä Ylen Radio Suomi ja Radio Vega -kanavat.

Hyvä Joulumieli -lahjakortti on nimensä mukaisesti lahja. Sitä ei voi anoa tai hakea.

SPR näkee lapsiperheiden tukemisen tärkeäksi, koska lapsuudenperheen köyhyys vaikuttaa usein pitkälle aikuisuuteen. Vähävaraisten perheiden lastenusko omiin mahdollisuuksiin ja hyvään tulevaisuuteen on vähäisempi kuin muilla. Taloudelliset hankaluudet linkittyvät myös heikompiin kouluarvosanoihin ja lyhyempään koulutukseen.

Keräykseen voi osallistua usealla eri tavalla. Tiedot keräykseen osallistumisesta löytyvät keräyksen nettisivuilta www.hyvajoulumieli.fi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka