Koronapandemia | Koronatartuntojen määrä taas nousussa Sosterin alueella – Tartuntaryppäitä päiväkodeissa Savonlinnassa ja Rantasalmella

Kahden viime viikon aikana Sosterin alueelta on löytynyt 32 uutta koronavirustartuntaa.

Koronatartuntojen määrä on jälleen nousussa Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin alueella.

Viikolla 43 tartuntoja löytyi 18 kappaletta ja viime viikolla 24. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä kolme potilasta.

Tartuntaketjujen jäljitettävyys on nyt ollut lähes 90 prosenttia ja epidemian katsotaan olevan edelleen perustasolla.

Savonlinnassa Asemantien päiväkodissa on ollut viikon aikana useita tartuntoja sekä aikuisilla että lapsilla. Sosterista muistutetaan, että tilanne vaatii nyt vanhemmilta ja henkilökunnalta erityistä huomiota ja huolellisuutta, jotta taudin leviäminen saadaan katkaistua.

– Oireisia lapsia ei saa viedä päivähoitoon, vaan tulee ottaa yhteyttä Sosteriin, perusterveydenhuollon johtava ylilääkäri Veikko Karvanen muistuttaa tiedotteessa.

Tartunnoissa korostuu paikkakuntana nyt Savonlinnan lisäksi Rantasalmi, jossa on ollut erityisen paljon tartuntoja viimeisen kahden viikon aikana. Karvanen kertoo, että nuorten aikuisten rokotekattavuus on Rantasalmella Sosterin alueen hei- koin.

Mikäli koronatilanne vaikeutuu, joudutaan harkitsemaan rajoituksien käyttöönottoa.

Veikko Karvanen

– Kannustamme kaikkia huolehtimaan täydestä rokotesuojasta. Mikäli koronatilanne vaikeutuu, joudutaan harkitsemaan rajoituksien käyttöönottoa, Karvanen muistuttaa.

Sosteri aloittaa kausi-influenssarokotukset 15. marraskuuta. Rokotukseen pääsee ajanvarauksella.

– Koronarokotteen ja kausi-influenssarokotteen voi halutessaan ottaa yhtä aikaa, Karvanen muistuttaa.

Sosterin alueella ensimmäisen rokotteen on saanut noin 87,7 prosenttia väestöstä ja toisen rokotteen 83,1 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Rokotteen saa helposti ilman ajanvarausta Walk In -rokotuspäivinä. Lisätietoa sekä kausi-influenssa- että koronarokotuksista löytyy Sosterin verkkosivuilta.

Sosterin alueella on voimassa päivitetty THL:n yleinen maskisuositus. Kahdesti rokotetut voivat käyttää omaa harkintaa maskin käytössä. Sosteri suosittelee harkitsemaan maskin käyttöä ruuhkaisissa sisätiloissa ja julkisessa liikenteessä etenkin, jos on rokottamaton tai rokotesarja on puutteellinen.

Muut alueella voimassa olevat suositukset voi tarkistaa Sosterin koronasivuilta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka