Puun päivää juhlitaan Riihisaaressa – tapahtumassa on jaossa puun taimia läpi koko päivän

Päivän päättää Puu-Seminaari, osana Miljoonan puun talkoot -projektia

Riihisaaressa vietetään maanantaina Puun päivää. Paikalla jaetaan puun taimia ja pidetään aiheeseen liittyvä seminaari. Merja Kuuramaa

Savonlinnan museo Riihisaari on mukana juhlimassa Puun päivää tulevan viikon maanantaina 27. syyskuuta. Miljoonan puun talkoot -projekti järjestää taimienjaon Riihisaaressa Savonlinnan museon edustalla Suomen virallisena Puun päivänä. Jaossa on tuolloin 500 kappaletta puun taimia; koivua, kuusta, mäntyä ja muutama tammi. Kaikki halukkaat voivat hakea itselleen ilmaisia taimia klo 11-17. Taimia jaetaan niin kauan kuin niitä riittää.

Samana päivänä klo 17 alkaen Riihisaaressa järjestetään Puu-seminaari, jonka kautta tutkitaan puiden ja metsien moninaisia merkityksiä: hiilinieluina, ihmisen terveyteen ja hyvinvointiin liittyen, ravintoon ja Suomen kulttuuriperimään. Seminaari päättyy Metsän tarina -elokuvan näytökseen.

Seminaarin puhujavieraina ovat FT Tiina Piilola, MMT Janne Korhonen, MMT Petteri Vanninen sekä elokuvatuottaja ja ohjaaja Marko Röhr. Tilaisuuden avaavat taiteilija Nina Backman ja museonjohtaja Nikke Kaartinen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Puun päivänä ihmisiä kehotetaan istuttamaan puita ja huomioimaan puiden ja metsien merkitystä. Puu-seminaarin kautta tutkitaan puiden ja metsien moninaisia merkityksiä: hiilinieluina, ihmisen terveyteen ja hyvinvointiin liittyen, ravintoon ja Suomen kulttuuriin.

Miljoonan puun talkoot on osallistava projekti, jossa puiden istuttaminen, ilmastonmuutoksen hidastaminen ja taide kohtaavat. Talkoiden tavoitteena on laaja-alaisen yhteistyön myötä istuttaa Suomeen miljoona puuta, sekä rakentaa puita istuttamalla Minimetsiä & hiljaisia tiloja, jotka luovat vehreyttä, lisäävät hyvinvointia ja auttavat luonnon monimuotoisuuden suojelemisessa.

Miljoonan puun talkoiden taustalla on taiteilija Nina Backmanin Silence Project -kokonaisuus. Jokamiehenoikeuksista inspiraationsa saanut Silence Project nostaa esiin hiljaisuuden, tilan ja luonnon merkityksen, sekä näiden vaikutusta suomalaiseen kulttuurin, arvoihin ja identiteettiin.

Taimet projektiin tulevat Harviala Oy:ltä, Suomen vanhimmalta taimitarhalta. Miljoonan puun talkoiden kokonaisuuteen kuuluu myös Hiljainen Ateria, Puu-seminaari, näyttelyitä ja työpajoja.

Puun päivä Riihisaaressa 27.9.2021

Taimien jako klo 11-17

Puu-seminaari klo 17-20

Paikka: Riihisaari – Savonlinnan museo, Savonlinna

Tapahtuman tuottavat ja järjestävät Silence Project yhdistys ry, Riihisaari - Savonlinnan museo ja Luonto-Saimaa -hanke.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka