Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sosteri siirtyi kiihtymisvaiheeseen – altistumisia kouluissa, Juvolan koulu kiinni kahdeksi viikoksi

Sosterin alueellinen Covid-19 koordinaatioryhmä linjasi siirtymisestä perustasolta kiihtymisvaiheeseen tiistaina 31.8.2021.

Koronaviruksen epidemiavaihe Itä-Savossa on nyt kiihtymisvaihe. Sosterin alueellinen Covid-19 koordinaatioryhmä linjasi siirtymisestä perustasolta kiihtymisvaiheeseen tänään 31.8.2021.

Sosterin kuntayhtymähallitus päätti Savonlinnan Juvolan koulun sulkemisesta kahden viikon ajaksi eli 4.9 saakka. Päätös perustuu tartuntatautilääkärin esitykseen koronavirusaltistumisten vuoksi.

Tartuntojen määrä on voimakkaasti lisääntynyt ja alueella on todettu useita koulualtistumisia. Tartunnat tulevat osittain edelleen tunnettuihin tartuntaketjuihin, mutta uusia ketjuja on myös tullut. Tartunnat ovat olleet edelleen kohtuullisen hyvin jäljitettävissä ja tilannetta seurataan päivittäin.

Maanantai-tiistain välisenä aikana alueella on todettu kuusi tartuntaa. Viikoilla 33-34 tartuntojen lukumäärä oli yhteensä 70 ja ilmaantuvuusluku on 175.

Viikolla 34 Sosterissa otettiin yhteensä 1300 koronatestiä, joista positiivisia oli 3,4 prosenttia. Tartuntaketjun jäljitettävyys on noin 70 prosenttia.

Ensimmäisen koronarokotteen Sosterin alueella on saanut 76,7 prosenttia väestöstä ja toisen rokotteen on saanut 54,5 prosenttia väestöstä.

Koronarokotteita on tähän mennessä otettu Itä-Savon alueella erittäin hyvin, mutta edelleen kannustetaan etenkin 20-30 vuotiaita aikuisia huolehtimaan rokotesuojan kuntoon.

Täyden rokotussuojan, eli kahden rokotteen jälkeen, myös karanteeniin asettamisen kriteerit lievenevät. Tällöin altistumisesta ei enää automaattisesti seuraa karanteeni, vaan karanteeniin asettaminen tehdään tapauskohtaisesti harkinnan perusteella. Ilman ajanvarausta toimivat Walk In -rokotuspäivät jatkuvat Sosterin toimipisteissä, päivät ovat katsottavissa verkkosivuilta www.sosteri.fi.

Alueella voimassa olevat suositukset ja määräykset:

• Laaja kasvomaskisuositus jatkuu toistaiseksi.

• Etätyösuositus on voimassa syyskuun loppuun (valtioneuvoston ohje)

• Yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokoontumisissa on huomioitava lainsäädännön velvoittamat hygieniakäytännöt ja turvavälit.

• Myös julkisissa sisätiloissa ja yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavaksi yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita.

• Kaikessa harrastustoiminnassa suositellaan noudatettavaksi yleisiä hygieniaohjeita.

• Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä ja ennen vierailuja ota yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Noudata hygieniaohjeita ja käytä kasvomaskia.

Kiihtymisvaiheeseen liittyen ravintolatoimintaan mahdollisesti tulevat muutokset tulevat valtioneuvoston päätöksellä. Lisäksi Aluehallintovirasto arvioi, onko tarpeen tehdä yleisötilaisuuksien osallistujamäärän rajoittamispäätöstä. Nämä päätökset tulevat lähipäivinä.