Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Käänne huonompaan koronatilanteessa Sosterin alueella – viikonlopun aikana 29 uutta koronatapausta

Tartuntoja on tullut ilmi etenkin lapsilla ja nuorilla, mutta myös muulla väestöllä.

Sosterin tiedotuksen mukaan koronatartuntoja tulee tällä hetkellä ilmi monesta eri suunnasta sairaanhoitopiirin alueella.

Lähes 400 henkilöä on asetettu viikonlopun aikana karanteeniin, mukaan lukien useita koululuokkia. Kaikkiaan karanteenissa on noin 500 henkeä Sosterin alueella tartuntojen vuoksi. Tartuntoja on tullut ilmi etenkin lapsilla ja nuorilla, mutta myös muulla väestöllä.

Perjantain 27.8. jälkeen ilmi on tullut 29 uutta koronatartuntaa. Seuraavat koululuokat ja muut ryhmät on asetettu Savonlinnassa karanteeniin: Heikinpohjan 6C, Juvolan koulu kokonaan, Nojanmaan 4A, Mertalan 1-2B ja iltapäiväkerho, Nätkin 4A + Nätkin Touhula päiväkotiryhmä, Talvisalon 8U, Talvisalon 9B ja lisäksi Sulkavalla Sulkavan 2A.

Savonlinnan Juvolan koulun sulkemisesta Sosterin kuntayhtymähallitus kokoontuu tiistaina 31.8. kello 9.00 tekemään virallisen päätöksen ajalle 30.8.-4.9.2021.

Koronatilanteen hankaloitumisen takia Sosterin alueen koronakoordinaatioryhmä kokoontuu tiistaina 31.8. keskustelemaan tarpeesta siirtyä epidemiassa kiihtymisvaiheeseen.

Runsaat altistumiset ja tartuntamäärät ovat lisänneet huomattavasti koronatestaamisen tarvetta. Koska testauskapasiteetti on rajallinen, tällä hetkellä testataan oireellisia henkilöitä. Karanteeniin asetettuja oireettomia ei automaattisesti testata. Jos karanteeniin asetetulla ilmenee koronavirukseen sopivia oireita, tällöin tulee välittömästi ottaa yhteys koronatestiä varten. Yhteydenotto ensisijaisesti osoitteesta www.omaolo.fi. Jos omaolo ei onnistu, virka-aikana Sosterin Lasten ja nuorten palveluluukku 015 527 7000 tai pääterveysasema 015 527 7112.

Koronaviruksen nopea leviäminen vaatii henkilöstön työpanoksen siirtämistä perusterveydenhuollon kiireettömästä vastaanottotoiminnasta sekä neuvolatoiminnasta näytteenottoon ja tartunnanjäljitykseen.

Tämän vuoksi terveyskeskuslääkäreiden ja sairaanhoitajien kiireettömistä vastaanotoista ja kiireettömistä neuvolakäynneistä osa perutaan tästä päivästä 30.8 alkaen.

Kaikille niille potilaille ja asiakkaille, joiden ajanvaraus joudutaan siirtämään myöhemmäksi, ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Myös terveyskeskuksen ajanvarauspuhelimen aukioloa joudutaan lyhentämään, koska henkilökuntaa siirretään testaamiseen ja jäljittämiseen. Tämä tarkoittaa, että puhelin ruuhkautuu, lisäksi ruuhkautumista on odotettavissa myös Lasten ja nuorten palveluluukun puhelinpalvelussa.

Sosteri suosittaa kaikkia hoitamaan täyden rokotussuojan kuntoon (2 rokoteannosta). Rokotukselle on helppo tulla ilman ajanvarausta Walk In -päivissä, jotka ovat verkkosivuilla www.sosteri.fi. Walk In -päivässä voi myös aikaistaa tehosterokotusta, jos ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa.