Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sosteri päivitti koronavirustilannekuvan: Epidemia on perustasolla ja tilanne rauhallinen – Kesätapahtumien vaikutusta tartuntamääriin seurataan tiiviisti

Sosterin alueella koronarokotuskattavuus edelleen iäkkäämpien ikäryhmissä on erinomaisella tasolla, mutta nuorempien ikäryhmissä on vielä parannettavaa. Ensimmäisen rokotteen on saanut yli 70 prosenttia väestöstä.

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri päivitti ensimmäistä kertaa kesän jälkeen koronavirustilannekuvan. Tilannekuvan mukaan koronatilanne on tällä hetkellä Itä-Savossa rauhallinen, vaikka tartuntoja on todettu. Epidemiassa ollaan edelleen perustasolla.

– Tartuntojen lähtökohdat ovat hyvin selvillä ja karanteeniin asetettujen määrä, noin 50 henkilöä, on maltillinen, Sosterin tiedotteessa kerrotaan.

Tilannetta seurataan Sosterin tiedotteen mukaan kuitenkin tiiviisti, sillä esimerkiksi kesätapahtumien lopullista vaikutusta tautitilanteeseen ei ole vielä nähty.

Viimeisen 14 vuorokauden aikana Itä-Savossa on todettu yhteensä 17 koronavirustartuntaa. Ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohden on 42,5.

Viikolla 31 Sosterissa otettiin yhteensä 751 koronavirustestiä ja niistä 1,5 prosenttia oli positiivisia. Tartuntaketjujen jäljitettävyys on yli 80 prosenttia.

Rokotekattavuus on hyvällä tasolla

Koronarokotteita on kaikkiaan Sosterin alueella on annettu noin 46 600 kappaletta. Täyden rokotussuojan, eli kaksi rokotetta, on saanut alueella yhteensä 28 800 henkilöä. Ensimmäisen rokotteen on saanut 71,4 prosenttia alueen väestöstä. Molemmat rokotteet on saanut 45,5 prosenttia alueen väestöstä.

Tartuntojen lähtökohdat ovat hyvin selvillä ja karanteeniin asetettujen määrä, noin 50 henkilöä, on maltillinen.

Sosteri tiedotteessaan

– Varsinkin iäkkäämpien ikäryhmissä rokotuskattavuudet ovat erinomaisia, nuoremmissa ikäryhmissä on vielä petrattavaa. Sosterissa koronarokoteajanvaraus on nyt auki kaikille 12 vuotta täyttäneille, tiedotteessa muistutetaan.

Pääosa 12–16 vuotiaiden ikäluokasta pyritään rokottamaan kouluterveydenhuollossa koulujen alettuja.

Seuraava Sosterin Walk in -rokotuspäivä, jossa rokotuksen saa ilman ajanvarausta, on Savonlinnan pääterveysasemalla perjantaina 13. elokuuta.

Kasvomaskisuositus ja hygieniaohjeet tulee edelleen muistaa

Sosterin alueella on edelleen voimassa laaja kasvomaskisuositus.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminnassa on sisätiloissa noudatettava kahden metrin turvaväliä ja muita hygieniaohjeita.

Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä ja ennen vierailuja tulee ottaa yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Vierailun aikana tulee noudattaa hygieniaohjeita ja käyttää maskia.