Enonkoskella kuullaan lauantaina harmonikkamusiikkia – soittajajoukko on monipuolinen

Oman kylän hanuristi Voitto Torpakko toimii pienen harmonikkafestivaalin taiteellisena johtajana. Hän lupaa konserttiin kovan luokan yllätysesiintyjän. -

Enonkoskella järjestetään lauantaina 17.7. järjestyksessään 4. Pieni harmonikkafestivaali. Tänä vuonna festivaalin taiteellisena johtajana toimii laajasti musiikkipiireissä tunnettu enonkoskelainen viihdehaitaristi Voitto ”Vote” Torpakko. Aikaisempina vuosina tehtävää on hoitanut Viivi Maria Saarenkylä. Tapahtumapaikkana toimii tuttuun tapaan Cafe Enonkosken pihapiiri ja järjestäjä on Enonkosken Kulttuuri ry.

Haitarifestivaalin esiintyjinä kuullaan ansioituneita harmonikkataitureita. Voitto Torpakko on seniorihaitaristien vuoden 2008 suomenmestari. Lavalle nousee lisäksi toinen pitkän linjan harmonikkataiteilija, Mika Tarkkonen, joka on palkittu muun muassa vuonna 1988 Kultainen Harmonikka -kilpailussa. Nuorempaa harmonikkasukupolvea edustaa 11-vuotias savonlinnalainen Anni Saksman, joka on vuoden 2019 Hopeisen Harmonikan voittaja. Myös savonlinnalaislähtöinen 24-vuotias Stella Palassalo on nuoresta iästään huolimatta kokenut harmonikansoittaja. Palassalo asuu Jyväskylässä ja valmistuu pian musiikkipedagogiksi.

Pieni Harmonikkafestivaali alkaa kello 14 haitarikonsertilla. Kello 16 vuorossa on harmonikkatoivekonsertti.

– Konsertissa on 16 kappaleen lista, josta yleisö voi toivoa, mitä esiintyjät soittavat. Kyseessä on viihteellinen harmonikkakonsertti. Tämä on uutta, sillä aiemmin yleisö ei ole voinut vaikuttaa konsertin sisältöön. Luvassa on myös kovan luokan yllätysesiintyjä, Torpakko sanoo.

Pieni harmonikkafestivaali huipentuu lavatansseihin, jotka alkavat kello 19.00.

Tapahtuman juonnosta ja äänestoistosta vastaa Jan ”Janze” Söderholm. Tilaisuus on maksuton.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka