Lustossa käynnissä teroituspäivät ja torstaista alkaen Rompetori

Tutustu myös Miehen työ-, Metsänkätkö- ja Kulota -näyttelyihin

Näin kätevää se on, kun osaa. Lauantaina Suomen Metsästysmuseon Teroituspäivässä kirveetkin tulevat uuteen uskoon. Suomen metsästysmuseo

Merja Kuuramaa

Työn tylsyttämiä metsä- ja käsityökaluja teroitetaan Luston Teroituspäivillä. Kunnostusta kaipaavat metsä- ja käsityökalut voi tuoda teroitettaviksi Lustoon 1.–6.6.2021 klo 10–16 pientä korvausta vastaan. Mukaan saa myös vinkkejä siitä, kuinka onnistuu työkalujen oikeaoppinen teroitus ja huolto kotioloissa.

Viikon aikana teroitetaan raivaussahoja, kirveitä, vesureita, puukkoja, saksia, puutarhasaksia, petkeleitä, kuorimarautoja, viikatteita ynnä muita tarpeellisia välineitä. Sen sijaan pikateriä, pokasahoja, justeereja, kairoja, luistimia, poran-, tehosekoittimen-, kutterin-, jyrsimen- ja sirkkelinteriä ei teroiteta.

Rompetorilla on viikonlopun aikana 5.–6.6. klo 10–16 myynnissä museosta poistettua, metsähistoriaan liittyvää opetus- ja käyttöesineistöä. Tervetuloa penkomaan nostalgisia aarteita.

Laajan perusnäyttelyn lisäksi kesällä 2021 Metsämuseo Lustossa nähdään kuvanveistäjä ja ympäristötaiteilija Jenni Tieahon yksityisnäyttely Metsänkätkö. Näyttely esittelee vaikuttavia, luonnollisen kokoisia veistoksia hevoshahmoista ja suurikokoisista takeista. Teokset on muotoiltu luonnonmateriaaleista muun muassa punoen ja ommellen.

Miehen työ -valokuvanäyttely tarjoaa koskettavia, dokumentaarisia kuvia metsätyöntekijöistä viiden vuosikymmenen takaa. Nostalgisista kuvista välittyy väkevänä raskaan työn arki iloineen ja suruineen – metsissä, taukotuvissa ja tienpäällä.

Lisäksi Lustossa kesällä 2021 nähdään Kulota – Valokuvia tulen hyödyntämisestä metsänhoidossa.

Moottorisahauksen SM-kilpailut kuuluvat Luston kesäperinteisiin. Tänä vuonna kilpailut käydään 7. elokuuta. Jussi Silvennoinen

Luston tapahtumia kesällä 2021

• 1.–6.6. Teroituspäivät ja Rompetori

• Heinäkuussa työnäytöksiä: vakantekoa, tervanpolttoa, päretöitä, lastuvuolentaa, tuohitöitä ja moottorisahaveistoa

• 3.–8.8. Teroituspäivät ja Rompetori

• 7.8. Moottorisahauksen SM-kilpailut ja Rompetori

• 28.8. Luonnon konserttisali -tapahtuma

• 11.9. Sadonkorjuujuhla ja Rompetori

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka