Kirkkorannan liikuntapuisto palveluksessa 24/7

Ota mielikuvitus mukaan ja sovella. Liikuntavälineitä kaikille ikäryhmille pikkulapsista senioreihin.

Monipuolinen liikuntapaikka, keskeisellä, kauniilla paikalla.

Näin aktiivinen kuntosaliharrastaja kuvailee Kirkkorannan liikuntapuistoa, joka sijaitsee Puruveden rannalla keskellä Kerimäen kirkonkylää. Rantaraitin varrelle sijoitettu liikuntapaikka palvelee veloituksetta kaiken ikäisiä vuorokauden ympäri. Paikka soveltuu lasten leikkeihin ja senioreiden kunnon ylläpitoon, mutta myös kehoaan muokkaaville saliharrastajille.

Monipuolisuutensa ansiosta paikka on muun muassa lapsiperheiden suosiossa. Leikkien ja kuntoilun jälkeen voi pulahtaa Puruveteen uimaan läheiseltä Kirkkorannan uimarannalta.

Liikuntapuistoa ylläpitää Savonlinnan kaupunki. Vapaa-aikaohjaaja Tarmo Malinen sanoo, että monet välineet ja laitteet soveltuvat eri-ikäisille ja kuntoisille käyttäjille.

Liikuntapuiston haastavin osuus on aikuisille tarkoitettu kuntosalialue, jossa on monipuolinen välineistö aikuisten ja ikääntyneiden harjoitteluun.

Kannattaa käyttää kekseliäisyyttä koko alueella.

– Sovelletusti ja mielikuvitusta käyttäen leuanvetotangotkin käyvät seniori-ikäisten harjoitteluun, Malinen neuvoo ja kannustaa oman kekseliäisyyden käyttöön koko alueella.

Yhden alueen muodostaa lasten leikkikenttä, josta löytyy muun muassa iso kiipeilyteline, hiekkalaatikko, liukumäki, vaijeriliukurata sekä erilaisia kiikkuja ja keinuja.

Senioreiden käyttöön on oma alueensa, jossa on tasapaino- ja motoriikkaharjoitteluun soveltuvia välineitä.

– Seniorirata sopii myös isommille lapsille, Malinen kertoo.

Oma kokonaisuutensa liikuntapuistossa on parkour-alue, jossa on tekniikkaa, tasapainoa, voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta kehittäviä välineitä ja telineitä.

Liikuntapuiston uutuus on välinelaatikko, josta löytyy kahvakuulia, hyppynaruja, kuntoilupalloja vastuskuminauhoja. Laatikko on lukittu, mutta lukon koodin saa käyttöönsä kahvila Kaivopirtiltä. Samasta paikasta järjestyy myös käyttöoikeus kirkonkylän tenniskentälle.

– Liikuntavälinelaatikon toimivuutta kokeillaan tämän kesän aikana. Mikäli välinevuokraus on toimiva ratkaisu, voisi menetelmää laajentaa vaikka lasten leikkivälineisiin, Tarmo Malinen sanoo.

Kirkkorannan liikuntapuisto, osoite Kerimäentie 1.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka