Kirkkorannan liikuntapuisto palveluksessa 24/7

Ota mielikuvitus mukaan ja sovella. Liikuntavälineitä kaikille ikäryhmille pikkulapsista senioreihin.

Puruveden rantaan rakennetussa liikuntapuistossa on huomioitu kaikki ikäryhmät ja kuntotasot. Mielikuvituksella senioreiden kuntoiluvälineet soveltuvat nuorisolle ja pitkälle edenneet kuntosaliharjoittelijatkin löytävät paikalta riittävästi haastetta. Merja Kuuramaa

Merja Kuuramaa

Monipuolinen liikuntapaikka, keskeisellä, kauniilla paikalla.

Näin aktiivinen kuntosaliharrastaja kuvailee Kirkkorannan liikuntapuistoa, joka sijaitsee Puruveden rannalla keskellä Kerimäen kirkonkylää. Rantaraitin varrelle sijoitettu liikuntapaikka palvelee veloituksetta kaiken ikäisiä vuorokauden ympäri. Paikka soveltuu lasten leikkeihin ja senioreiden kunnon ylläpitoon, mutta myös kehoaan muokkaaville saliharrastajille.

Monipuolisuutensa ansiosta paikka on muun muassa lapsiperheiden suosiossa. Leikkien ja kuntoilun jälkeen voi pulahtaa Puruveteen uimaan läheiseltä Kirkkorannan uimarannalta.

Liikuntapuisto jakautuu useisiin alueisiin. Paikalta löytyy pikkulapsillse soveltuva leikkikenttä, nuoria kiinnostava parkour-alue sekä kuntosali aikuiseen makuun. Merja Kuuramaa

Liikuntapuistoa ylläpitää Savonlinnan kaupunki. Vapaa-aikaohjaaja Tarmo Malinen sanoo, että monet välineet ja laitteet soveltuvat eri-ikäisille ja kuntoisille käyttäjille.

Liikuntapuiston haastavin osuus on aikuisille tarkoitettu kuntosalialue, jossa on monipuolinen välineistö aikuisten ja ikääntyneiden harjoitteluun.

Kannattaa käyttää kekseliäisyyttä koko alueella.

– Sovelletusti ja mielikuvitusta käyttäen leuanvetotangotkin käyvät seniori-ikäisten harjoitteluun, Malinen neuvoo ja kannustaa oman kekseliäisyyden käyttöön koko alueella.

Vain mielikuvitus on rajana liikuntapuiston ja sen kuntosalin käytössä. Merja Kuuramaa

Yhden alueen muodostaa lasten leikkikenttä, josta löytyy muun muassa iso kiipeilyteline, hiekkalaatikko, liukumäki, vaijeriliukurata sekä erilaisia kiikkuja ja keinuja.

Senioreiden käyttöön on oma alueensa, jossa on tasapaino- ja motoriikkaharjoitteluun soveltuvia välineitä.

– Seniorirata sopii myös isommille lapsille, Malinen kertoo.

Oma kokonaisuutensa liikuntapuistossa on parkour-alue, jossa on tekniikkaa, tasapainoa, voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta kehittäviä välineitä ja telineitä.

Hyvin varusteltu kuntosali ulkona sopii korona-aikaan ja milloin tahansa hyvän sään vallitessa. Merja Kuuramaa

Liikuntapuiston uutuus on välinelaatikko, josta löytyy kahvakuulia, hyppynaruja, kuntoilupalloja vastuskuminauhoja. Laatikko on lukittu, mutta lukon koodin saa käyttöönsä kahvila Kaivopirtiltä. Samasta paikasta järjestyy myös käyttöoikeus kirkonkylän tenniskentälle.

– Liikuntavälinelaatikon toimivuutta kokeillaan tämän kesän aikana. Mikäli välinevuokraus on toimiva ratkaisu, voisi menetelmää laajentaa vaikka lasten leikkivälineisiin, Tarmo Malinen sanoo.

Kirkkorannan liikuntapuisto, osoite Kerimäentie 1.

Puruveden rantaan rakennetussa liikuntapuistossa on huomioitu kaikki ikäryhmät ja kuntotasot. Mielikuvituksella senioreiden kuntoiluvälineetkin soveltuvat nuorisolle. Merja Kuuramaa

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka