Koronarokotusajanvaraus on Sosterissa nyt auki myös kaikille 45-49 -vuotiaille

Enonkoskella ja Savonrannalla rokotusvuorossa ovat 40-vuotta täyttäneet.

Koronarokotusohjelma etenee ja Savonlinnassa rokotukseen voivat nyt varata ajan 45-49 -vuotiaat. Anu Kiljunen

Savonlinnassa ajan koronarokotukseen voivat varata nyt kaikki 45 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat. Koronarokotukset etenevät ikäryhmittäin vanhimmista nuorimpaan sitä mukaa, kun rokotteita on käytettävissä ja aikoja annettavissa.

Savonlinnassa kaikki 45 vuotta täyttäneet voivat nyt varata ajan koronarokotukseen. Aikoja voi varata Savonlinnan pääterveysaseman rokotuspisteeseen, jonne on tässä vaiheessa keskitetty myös Punkaharjun ja Kerimäen asukkaiden rokottaminen. Aiemmin annetut rokotusajat hoidetaan edelleen niissä pisteissä, mihin aika on annettu.

Enonkoskella ja Savonlinnan Savonrannalla rokotetaan puolestaan jo tässä vaiheessa kaikki 40-vuotiaista ylöspäin, koska 40-49 -vuotiaiden henkilöiden ikäryhmä on näillä alueilla niin pieni, että koko ryhmä on rokotettu yhdessä päivässä. Rokotteen valmistamisen ja säilyvyyden kannalta näin on järkevää toimia.

Myös muualla Savonlinnassa siirrytään kaikkien 40 vuotta täyttäneiden rokottamiseen heti, kun rokottaminen on edennyt 45-49 -vuotiaiden osalta niin, että uusia aikoja pystytään avaamaan riittävästi. Rokotusten etenemisestä tiedotetaan erikseen.

Jos olet sairastanut koronavirusinfektion

Aiemmin sairastettu koronavirustauti ei estä rokotuksen ottamista. Sairastettu koronavirustauti suojaa valtaosaa ainakin kuuden kuukauden ajan. THL:n mukaan koronavirusrokote kannattaa ottaa noin kuusi kuukautta sairastamisen jälkeen.

Varaa aika sähköisesti ilman jonottamista

Koronarokotusten sähköiseen ajanvaraukseen pääsee sivulta, johon on keskitetty myös muu tieto koronarokotuksista: www.sosteri.fi/koronarokotus

Ajanvaraus puhelimitse

Puhelimitse rokotusaika varataan numerosta p. 044 417 3698, ajanvaraus on avoinna ma-to 8-15.30, pe 8-14.

Rokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka