Digitukea sähköisten sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttöön Siun sotessa

Meijän digi -hanke toimii 2021–2022 tavoitteenaan tuoda tietoa sähköisistä sotepalveluista maaseutualueille ja antaa digitukea niiden käyttöön.

Siun sote kouluttaa asiakkaitaan sähköisten sotepalvelujen käyttöön. Kaisa Parta

Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Siun sotella on useita sähköisiä sosiaali- ja terveyspalveluja. Palvelujen käyttöön on mahdollista saada tukea ja opastusta.

"Mitenkäs se aika sinne labraan varattiin? Saisinkohan minä omaishoidon tukea, kun Pentti alkaa tarvita enemmän apua? Verenpainelääke alkaa olla lopussa, pitiköhän se resepti uusia?"

Näihin ja moniin muihin asiakkaidemme kysymyksiin antaa vastauksia ja neuvoo Meijän digi -hanke. Projektisuunnittelija Nina Rautiaisenvoi kutsua kertomaan sähköisten palveluiden käytöstä ja antamaan ohjausta.

Rautiaisen puhelinnumero on 013 330 8953 ja sähköpostiosoite nina.rautiainen@siunsote.fi

Meijän digi -hanke toimii 2021–2022 tavoitteenaan tuoda tietoa sähköisistä sotepalveluista maaseutualueille ja antaa digitukea niiden käyttöön. Digituki on sähköisenasioinnin ja palveluiden käyttöön liittyvää neuvontaa ja opastusta. Digituen tarkoitus on myös ohjata asiakkaita turvallisessa sähköisessä asioinnissa sekä palveluiden itsenäiseen käyttöön. Siun sote kehittää asiakkaille annettavaa digitukea sähköisiin sote-palveluihin.

Siun soten sähköiset sosiaali- ja terveyspalvelut löytyvät keskitetysti verkkosivuilta siusote.fi sekä miunpalvelut.fi. Palveluita ovat muun muassa Oma kanta, Omaolo, Suomi.fi, 116 117 päivystyspalvelu, Medinet, verkkoajanvaraus, etävastaanotto sekä chat-palvelut.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka