Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sosterin alueella viikko ilman uusia koronavirustartuntoja – noin 40 prosenttia rokotettu

Parhaillaan rokotetaan 60 vuotta täyttäneitä ja tätä vanhempia sekä 16 vuotta täyttäneitä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia.

Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueella viimeisin koronavirustartunta on todettu viime viikon tiistaina 25.4.2021. Viikoilla 16 ja 17 tartuntojen määrä kokonaisuudessaan oli viisi. Ilmaantuvuusluvuksi muodostuu näin ollen 12,5.

Viikolla 16 testattiin 734 henkilöä joista yksi prosentti oli positiivisia. Viikolla 17 testejä tehtiin 419, ja positiivisia näistä Sosterin tiedotuksen mukaan oli 0 prosenttia.

Tartutaketjujen jäljitettävyys on ollut 100 prosenttia.

Koronaviruksen epidemiavaihe Itä-Savossa on edelleen kiihtymisvaihe. Perustasolle siirtymisestä keskustellaan keskiviikkona 5.5. Sosterin alueen koronakoordinaatioryhmässä.

Koronarokotteita on kaikkiaan Sosterin alueella annettu noin 18 200 kappaletta.

Rokotuksen on saanut 40 prosenttia alueen väestöstä. Luvut kattavat kaikki Sosterin jäsenkunnat, jotka ovat Savonlinna, Enonkoski, Rantasalmi ja Sulkava.

Parhaillaan rokotetaan 60 vuotta täyttäneitä ja tätä vanhempia sekä 16 vuotta täyttäneitä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia. Tämän jälkeen rokotukset laajenevat porrastetusti ikäryhmittäin vanhemmista kohti nuorimpia rokotesaatavuuden mukaan. Uusista rokotettavista ryhmistä tiedotetaan erikseen.

Mahdollisen perustasolle siirtymisen yhteydessä suosituksia ja rajoituksia tarkastellaan uudelleen ja niistä tiedotetaan keskiviikkona 5. toukokuuta Sosterin alueen koronakoordinaatioryhmän kokouksen jälkeen.

Laaja etätyö- ja kasvomaskisuositus ovat alueella ennallaan ja jatkuvat toistaiseksi. Korkeakoulujen suositellaan olevan etäopetuksessa kiihtymisvaiheen ajan.

12-18 vuotiaiden lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta jatkuu normaalisti, mutta eri alueiden välisiä turnaustyyppisiä tapahtumia ei edelleenkään suositella järjestettäviksi.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminnan suositellaan edelleen olevan tauolla. Esimerkiksi kuntosaleilla ja muissa liikuntatiloissa mm. uimahalleissa asiakasmäärää suositellaan rajaamaan niin, että yli kahden metrin turvaväli toteutuu yli 10 hengen tiloissa ja niin, että uuden tartuntatautilain hygieniavelvoitteet toteutuvat.

Riskiryhmien tehostettu suojaaminen on alueella voimassa toistaiseksi. Koronavirustaudin esiintyvyyden vuoksi Sosteri vahvasti suosittelee harkitsemaan vierailuja potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä, pois lukien kriittisesti sairaat ja saattohoidossa olevat. Ennen vierailuja on aina syytä olla yhteydessä yksikön henkilökuntaan.

Yleisötilaisuuksissa henkilömäärä saa olla enimmillään kuusi Itä-Suomen aluehallintoviraston määräyksellä. Määräys on voimassa 22.5.2021 saakka. Sosteri suosittaa rajaamaan myös yksityistilaisuudet enintään kuuteen henkilöön.