Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VPK:n sammutusmies jäi tulipalossa sortuneiden rakenteiden alle ja loukkaantui vakavasti Kerimäellä

Kerimäen Kumpurannassa sattui vakava työtapaturma tulipalon sammutuksen yhteydessä vapunpäivänä. Etelä-Savon pelastuslaitos kertoi, että sammutusmies jäi sortuvien rakenteiden alle jumiin ollessaan sammuttamassa saunarakennusta.

Etelä-Savon pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Seppo Lokka kertoi lauantaina, että kyseessä on sopimuspalokuntalainen eli VPK:n sammutusmies.

Loukkaantunut kuljetettiin Kuopioon sairaalahoitoon.

– Tällä hetkellä on tieto, että loukkaantunut ei ole hengenvaarassa, mutta on vakavasti loukkaantunut.  Sammutusmies saatiin pelastettua sortuman alta, mutta hän loukkaantui vakavasti, Lokka sanoi.

Pelastuslaitos hälytettiin iltakuuden jälkeen Kerimäelle sammuttamaan rakennuspaloa. Paikalle lähetettiin pelastushenkilöstöä useilta paloasemilta.

Saunarakennus oli syttynyt palamaan, ja palo oli myös levinnyt kuivaan maastoon. Maaston kautta palo ehti levitä myös terassirakenteisiin.

Pelastuslaitoksen henkilöstölle järjestettiin heti tilanteen jälkeen kuormiattavan tilanteen purkukokous, jonka pitivät sosiaaliviranomainen ja Vapepan henkisen tuen ryhmän.

Pelastuslaitos ja poliisi tutkivat työtapaturmaa. Pelastuslaitoksella tapahtumaa tutkii virka-apuna Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen palontutkija.

Tapahtuneesta on ilmoitettu onnettomuustutkintakeskukselle, Itä-Suomen aluehallintovirastolle ja sisäministeriölle.

Uutista on päivitetty kello 11.26.