Mielipide: Kiteen terveysaseman aukiolo lauantaisin –  vähäiset käyttäjämäärät johtuvat tietämättömyydestä

Sinikka Musikka kuntavaaliehdokas (Kesk )

Kiteen terveysaseman viikonloppu aukiolosta on väännetty jo usean vuoden ajan. Oma kantani asiaan ei ole muuttunut mihinkään, terveysaseman on oltava auki myös viikonloppuna, eikä päätöstä viikonlopun sulkemiseen olisi saanut tehdä milloinkaan. Kuntalaisten tärkein palvelu on toimivat terveyspalvelut yhä edelleen.

Nyt on jo jonkin aikaa ollut lauantai vastaanottoa, jossa kaksi sairaanhoitajaa on paikalla terveysasemalla ja lääkäri etänä saatavilla. Asiaa ei ole mielestä tiedotettu kuntalaisille riittävästi. Käyttäjämäärät ovat olleet vähäiset, tietämättömyyden takia maanantaisin tulee puhelinsoittoja hoitajille potilailta, joiden asia olisi voitu hoitaa jo lauantaina omassa terveyskeskuksessa.

Koronatilanne on sotkenut monet asiat, niin myös tämän. Hoitajat ja lääkärit ovat hoitaneet varsinaisten töiden lisäksi myös koronan tuomat asiat ilman lisäresursseja. Lääkäritilanne on huonontunut merkittävästi viimeisen vuoden aikana ja mahdollisimman vähän potilaita on pyydetty vastaanotolle, etänä hoitamisesta on tullut tapa, josta koronan hellittäessä varmasti tullaan osittain luopumaan. Toki monet asiat hoituvat edelleen kätevästi puhelimen kauttakin.

Vastaanottopalvelua on jatkossakin lauantaisin, myös silloin kun lauantai sattuu juhlapyhäksi. Lääkärien saatavuudesta riippuu lääkärin fyysinen paikalla olo, tämä toivoisin ratkeavan mahdollisimman pian, niin että voimme palvella, auttaa ja hoitaa koko Keski-Karjalan väkeä.

Kommentoi