Hartauskirjoitus: Kristus nousi kuolleista!

Leena Paintola

Pääsiäinen on vapautuksen ja ilon juhla-aika. Pääsiäisenä muistamme sitä, että Jumala vapautti heprealaiset esi-isämme Egyptin orjuudesta ja Jeesus vapautti meidät synnin ja kuoleman vallasta. Arjen haasteiden ja kuoleman todellisuuden orjuus ei enää paina meitä Jumalan omia.

Miten sitten on mahdollista, että vapaus ei oikein aina maita? Synti minussa on yhäkin totta ja kuoleman todellisuus pelottaa. Vaikka vapaus on totta, se on vielä epätäydellistä.

Itseasiassa on aika koskettavaa miettiä israelilaistenkin kohtaloa. Jumalalla oli voima ja valta syöstä farao vaunuineen Jumalan kansan tieltä meren pohjaan, mutta silti vapautus ei tarkoittanut heillekään helppoja aikoja. Edessä oli 40 vuotta erämaavaellusta ja monenlaista haastetta. Vaikka israelilaiset näkivät ja kokivat Jumalan voimalliset teot, ei se tehnyt heistä ja heidän elämästään helppoa.

Emme me Jeesuksen vapauttamat taida monesti paljon parempia olla. Vaikka se vapaus, jonka me saamme uskomalla Jeesukseen, on totta ja kaiken kattavaa, me emme tule tässä elämässä täydellisiksi eikä meidän elämämme muutu helpoksi. Usein Jumalan tiellä meitä riisutaan ja puhdistetaan.

Usein käy myös niin, että uskovan elämän taipaleelle kuuluu paljon kärsimystä ja vastoinkäymisiä. Raamatussa verrataan joskus kärsimyksiämme synnyttäjän tuskiin. Synnyttäjän kipuihin ei auta mikään muu kuin kivun kanssa yhteistyöhön suostuminen. Kivulla on tarkoitus ja se on viedä kohti uuden elämän syntymää. Vaikeuksien keskellä kannattaa olla toiveikas. On mahdollista, että se on meille hyväksi, se on mahdollista, että Jumala synnyttää uutta elämää kivun kautta.

Usein Jumalan meille sallimien kipujen tarkoitus on työntää meitä kohti uutta elämää, kohti iankaikkista elämää ja lopullista pelastusta. Kivun tarkoitus on riisua meitä, mutta ei tuhota. Jumala ei myöskään viivytä pelastustaan vaan hän antaa kaiken tapahtua juuri oikeaan aikaan.

Vaikeuksien keskellä kannattaa olla toiveikas.

Olen kertonut kahdesta suuresta vapautumiskertomuksesta. Raamattu kertoo meille myös kolmannesta ja sitä me vielä odotamme. Kolmas on se, kun on tämän ajan loppu ja Jeesus tulee takaisin. Silloin vapautemme tulee täydelliseksi. Matkalla kohti lopullista iloa me saamme olla vapaita ja toiveikkaita, mitä tahansa elämä eteemme tuokaan.

Kirjoittaja on Savonlinnan seurakunnan vs.kirkkoherra

Palvelut

Ruokapaikka