Sosterin alueella jatkuu kiihtymisvaihe – rokotusvuorossa nyt 70 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat

Sosteri rokottaa parhaillaan tänä vuonna 70 vuotta täyttäviä ja tätä vanhempia. Seuraavaksi rokotukset siirtyvät riskiryhmiin ja sen jälkeen yli 65-vuotiaisiin. Epidemiatilanne Sosterin alueella on kiihtymisvaihe. 123RF

Koronaviruksen epidemiavaihe Itä-Savossa on kiihtymisvaihe ja se on voimassa toistaiseksi. Alueella on useita aktiivisia tartuntaketjuja ja pääsiäisen aikana uusia tartuntoja tuli yli 20.

– Tartuntaketjut ovat tällä hetkellä kuitenkin hyvin hallinnassa ja valtaosa uusista tartunnoista tulee karanteenissa oleville henkilöille, sairaanhoitopiiri tiedottaa.

Viimeisin koronavirustartunta on todettu maanantaina 5.4.2021. Tartuntojen määrä kahden viimeisen viikon aikana (viikot 12 ja 13) on yhteensä 65. Ilmaantuvuusluku 162,5 (tartuntoja viimeisen 14 vuorokauden aikana / 100 000 asukasta).

Viikolla 12 Sosterissa otettiin yhteensä 553 testiä, joista positiivisia oli 4,9 prosenttia. Viikolla 13 testejä otettiin yhteensä 1130, joista positiivisia 3,5 prosenttia.

Sosterin alueella on kaikkiaan annettu noin 11 200 koronavirusrokotetta tehosterokotteet mukaan luettuina. Luvut kattavat kaikki Sosterin jäsenkunnat, jotka ovat Savonlinna, Enonkoski, Rantasalmi ja Sulkava.

Parhaillaan rokotetaan kaikkia tänä vuonna 70 vuotta täyttäviä ja tätä vanhempia. Seuraavaksi rokotukset siirtyvät riskiryhmiin ja sen jälkeen yli 65-vuotiaisiin.

Laaja etätyö- ja kasvomaskisuositus ovat alueella ennallaan ja niitä tarkastellaan seuraavan kerran 20.4.2021.

Korkeakoulujen suositellaan olevan etäopetuksessa, mutta korkeakouluopiskelijoiden työharjoittelut ovat jatkuneet maanantaista 29.3.2021 alkaen normaalisti.

12-18 vuotiaiden lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta jatkuu normaalisti, mutta eri alueiden välisiä turnaustyyppisiä tapahtumia ei edelleenkään suositella järjestettäviksi.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminnan suositellaan edelleen olevan tauolla. Esimerkiksi kuntosaleilla ja muissa liikuntatiloissa mm. uimahalleissa asiakasmäärää suositellaan rajaamaan niin, että yli kahden metrin turvaväli toteutuu yli 10 hengen tiloissa ja niin, että uuden tartuntatautilain hygieniavelvoitteet toteutuvat.

Riskiryhmien tehostettu suojaaminen on alueella ennallaan. Koronavirustaudin esiintyvyyden vuoksi Sosteri vahvasti suosittelee harkitsemaan vierailuja potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä, pois lukien kriittisesti sairaat ja saattohoidossa olevat. Ennen vierailuja on aina syytä olla yhteydessä yksikön henkilökuntaan. Vierailuohjetta tarkastellaan seuraavan 20.4.2021.

Yleisötilaisuuksissa henkilömäärä saa olla enimmillään kuusi Itä-Suomen aluehallintoviraston määräyksellä. Aluehallintoviraston määräys on voimassa 22.4.2021 saakka. Sosteri suosittaa rajaamaan myös yksityistilaisuuksia enintään kuuteen henkilöön.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka