Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rivitalon asuinhuoneisto paloi Kiteellä sunnuntaina

Kiteellä Puhoksentiellä kuuden asunnon rivitalossa syttyi tulipalo. Hälytys tuli pelastuslaitokselle sunnuntaiaamuna puoli yhdeksän jälkeen. Palo oli rakennuksen keskivaiheilla olevassa asunnossa.

Pihalla olleet ihmiset olivat havainneet savun hajua ja tehneet hätäilmoituksen. Pelastuslaitoksen tullessa paikalle, huoneistossa oli varsin pitkälle kehittynyt alkupalo. Paloa oli jo seinä- ja kattorakenteissa, mutta yleissyttymistä ei vielä ollut tapahtunut.

Pelastuslaitoksen henkilöstö käytti palon rajoittamiseen heittosammutinta. Tällä oli merkittävä vaikutus palon leviämisen estämiseen. Heittosammutin on huoneistoon sisälle heitettävä sammutin, joka hidastaa, tai jopa sammuttaa rajatussa sisätilassa olevan tulipalon.

Pelastushenkilöstö on purkanut seinä- ja kattorakenteita ja avannut yläpohjaa. Rivitalon yläpohjassa ei ollut palo-osastointeja, joka on normaalia tämän ikäiselle rivitalorakennukselle. Palo olisi levinnyt koko rakennuksen matkalle, mutta pelastuslaitoksen toimin palon leviäminen yläpohjassa saatiin estettyä.

Tulipalosta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Syttymisasunto on palon jälkeen asuinkelvoton ja viereinen asunto kärsi pahoja savuvahinkoja. Rivitalossa on yksityisessä omistuksessa olevia asuntoja.

Pelastuslaitoksen henkilöstöä oli paikalla 19 henkilöä.

Palon havaitseminen, hätäilmoituksen teko ja pelastuslaitoksen toiminta esti palon leviämisen koko rakennuksen laajuudelle. Paikalla oli pelastushenkilöstöä Kiteeltä ja Tohmajärveltä.