Kolme uutta koronavirustartuntaa Sosterin alueella - kiihtymisvaihe jatkuu

Savonlinnalaisessa työyhteisössä levinneeseen tartuntaketjuun liittyen on tullut kaksi uutta koronavirustartuntaa. Uusien tartuntojen vuoksi yhteensä 50 henkilöä on asetettu karanteeniin.

Kolmas tapaus on todettu rajatestauksessa. Koronaan on sairastunut yksi henkilö ja lisäksi yksi henkilö on tapauksen vuoksi asetettu karanteeniin.

Koronaviruksella on voinut altistua Savonlinnassa:

to 25.3.

- klo 18 - 19 Lidl Miekkoniemi

- klo 19 - 20 Hakan nuorisotila, jos olet ollut täällä, etkä ole saanut vielä yhteydenottoa Sosterista, jää omaehtoiseen karanteeniin ja ota yhteyttä Sosteriin, p. 015 527 7112 arkisin klo 8-15.30, muina aikoina 116 117. Paikalla on ollut koronavirukseen sairastunut henkilö tartuttavuusajalla.

pe 26.3.

- klo 19 - 20 S-Market Mertala

la 27.3.

- klo 14 - 16 Kulmasport -kuntosali

su 28.3.

- klo 12 - 13 K-Citymarket

- klo 16 - 17 Lidl Miekkoniemi

Sosterin tiedotteen mukaan koronaviruksen epidemiavaihe Itä-Savossa on edelleen kiihtymisvaihe toistaiseksi.

Keskeinen ajatus on edelleen yksilötasolla kontaktien vähentäminen minimiin, käytännössä vain omaan lähipiiriin ja välttämättömään asiointiin. Tilanteissa, joissa kontakteja ei voi välttää, kuten joukkoliikenteessä ja kaupoissa, on erityisen tärkeää huolehtia kahden metrin turvavälistä ja käyttää kasvomaskia.

Koronarokotteita on Sosterin alueella annettu kaikkiaan noin 10 200, luku sisältää tehosterokotteet. Luvut kattavat kaikki Sosterin jäsenkunnat, jotka ovat Savonlinna, Enonkoski, Rantasalmi ja Sulkava. Parhaillaan rokotetaan kaikkia tänä vuonna 70 vuotta täyttäviä ja tätä vanhempia.

Laaja etätyö- ja kasvomaskisuositus ovat alueella ennallaan. Korkeakoulujen suositellaan olevan etäopetuksessa, mutta korkeakouluopiskelijoiden työharjoittelut ovat jatkuneet maanantaista 29.3.2021 alkaen normaalisti.

12-18 vuotiaiden lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta jatkuu normaalisti, mutta eri alueiden välisiä turnaustyyppisiä tapahtumia ei edelleenkään suositella järjestettäviksi.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminnan suositellaan edelleen olevan tauolla. Esimerkiksi kuntosaleilla ja muissa liikuntatiloissa muun muassa uimahalleissa asiakasmäärää suositellaan rajaamaan niin, että yli kahden metrin turvaväli toteutuu yli 10 hengen tiloissa ja niin, että uuden tartuntatautilain hygieniavelvoitteet toteutuvat.

Riskiryhmien tehostettu suojaaminen on alueella ennallaan. Koronavirustaudin esiintyvyyden vuoksi Sosteri vahvasti suosittelee harkitsemaan vierailuja potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä, pois lukien kriittisesti sairaat ja saattohoidossa olevat. Ennen vierailuja on aina syytä olla yhteydessä yksikön henkilökuntaan.

Yleisötilaisuuksissa henkilömäärä saa olla enimmillään kuusi Itä-Suomen aluehallintoviraston määräyksellä. Aluehallintoviraston määräys on voimassa 22.4.2021 saakka. Sosteri suosittaa rajaamaan myös yksityistilaisuuksia enintään kuuteen henkilöön.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka