Haitarit ja moottorisahat soivat Enonkoskella

Kultainen Harmonikka -kilpailu soittaa kelloja monen mielessä. Vuonna 2010 kilpailun voitti savonlinnalainen Viivi Maria Saarenkylä. Nuorelle haitarivirtuoosille on riittänyt kysyntää

Viivi Maria Saarenkylä on Enonkosken ensimmäisten harmonikkafestivaalien taiteellinen johtaja.

Jari Silvennoinen

Kultainen Harmonikka -kilpailu soittaa kelloja monen mielessä. Vuonna 2010 kilpailun voitti savonlinnalainen Viivi Maria Saarenkylä.

Nuorelle haitarivirtuoosille on riittänyt kysyntää ja menestystä jo pitkään meillä ja maailmalla. Vuonna 2014 hän voitti ensimmäisenä suomalaisena virtuoosiviihteen sarjan Italiassa pidetyssä merkittävässä kansainvälisessä kilpailussa. Saavutusta on rinnastettu epäviralliseen maailmanmestaruuteen.

Heinäkuun 1. päivänä Saarenkylä soittaa Enonkoskella ja tekee historiaa sielläkin. Hän on Enonkosken ensimmäisten Harmonikkafestivaalien taiteellinen johtaja.

Kesä-heinäkuun vaihteessa Enonkoskella vietetään paitsi haitarifestaria, myös Metsäpäiviä. Harmonikan soittoon päästään kiinni perjantaina 1.7. jo klo 16, jolloin alkaa ilmainen haitarinsoiton pikakurssi. Edellytyksenä on, että kurssille ilmoittautuu ennakkoon vähintään neljä osallistujaa.

Torstaina vietetään Enonkoskella myös metsäpäivää yhteistyössä metsänhoitoyhdistysten ja Metsäkeskuksen kanssa. Iltapäivän ohjelmassa on metsäaiheisia luentoja.

Perjantaina päivällä pärisevät moottorisahat, kun moottorisahataiteilijat Asko Vihavainen, Leo Löppönen, Timo Nevalainen ja Taito Huotarinen esittelevät veistotaitojaan.

Raitilla riittää katsottavaa, sillä samaan aikaan Enonkoskella kisataan hiekanveiston Euroopan mestaruuksista.

Lue lisää 22.6. Puruvesi-lehdestä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka