Astra Zenecan koronarokotetta käytetään yli 65-vuotiaille – koronarokotusajanvaraus on nyt auki myös 70-74 -vuotiaille

Sosteri noudattaa THL:n linjausta ja käyttää jatkossa Astra Zenecan rokotetta yli 65-vuotiaille.  – Koronarokotusajanvaraus on nyt auki myös 70-74 -vuotiaille.

Sosteri etenee koronarokotuksissa THL:n ohjeiden mukaisesti.

Puruvesi

Sosteri noudattaa THL:n linjausta ja käyttää jatkossa Astra Zenecan rokotetta yli 65-vuotiaille.

– Koronarokotusajanvaraus on nyt auki myös 70-74 -vuotiaille. Myös omaishoidon tukea saavat omaishoitajat rokotetaan, Sosteri tiedottaa.

Sosteri etenee rokotuksissa Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen THL:n rokotusohjeistuksen mukaisesti. Tavoitteena on rokottaa kaikki 70 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat huhtikuun puoleenväliin mennessä. Rokotustahti riippuu kuitenkin alueelle saatavien rokotteiden määrästä. Rokotusajat avataan portaittain rokotteiden saapumisen varmistuttua.

– Jos omaan terveydentilaan liittyy kysymyksiä, jotka askarruttavat ennen rokotuksen ottamista, kannattaa ottaa yhteyttä omaan lääkäriin ennen rokotusajan varaamista.

Sosteri toivoo, että mahdollisimman moni varaisi rokotusajan sähköisesti, jotta puhelinruuhkilta vältyttäisiin.

Sähköisesti ajan voi varata 70 vuotta täyttänyt henkilö omilla verkkopankkitunnuksilla. Palvelu ohjaa varaamaan ajan myös 12 viikon kuluttua annettavalle tehosterokotteelle. Aikoja varatessa kannattaa varmistaa, että molemmat rokotusajat ovat samalle terveysasemalle.

Koronarokotusten sähköiseen ajanvaraukseen pääsee sivulta, johon on keskitetty myös muu tieto koronarokotuksista: www.sosteri.fi/koronarokotus

– Jos täytät 70 vuotta myöhemmin tänä vuonna, aika tulee varata soittamalla, sillä sähköinen ajanvaraus tunnistaa vain 70 vuotta jo täyttäneet.

Puhelimitse rokotusaika varataan numerosta p. 044 417 3698, ajanvaraus on avoinna ma-to 8-15.30, pe 8-14. Jos esimerkiksi puolisot haluavat peräkkäiset ajat, niin rokotusajat kannattaa varata soittamalla.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka