Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: Palvelutarpeet eivät katso asuinpaikkaa

Puruvesi-lehden haastattelema lakiasiaintoimisto-yrittäjä Pirjo Laukkanen on huolissaan alansa kehityksestä Savonlinnan seudulla. Olavinkadun varrella sijainnut käräjäoikeuden kanslia lopetettiin viime vuoden puolella

Puruvesi-lehden haastattelema lakiasiaintoimisto-yrittäjä Pirjo Laukkanen on huolissaan alansa kehityksestä Savonlinnan seudulla. Olavinkadun varrella sijainnut käräjäoikeuden kanslia lopetettiin viime vuoden puolella ja alan toimijoilla on nyt huoli istuntosalin tulevaisuudesta. Joudutaanko Puruveden seudun käräjätkin käymään tulevaisuudessa Mikkelissä tai muualla oman seudun ulkopuolella?

Mikäli näin kävisi, tulisi oikeudenkäynneistä seutumme asukkaille entistä hankalampia ja myös kustannukset nousisivat pitkien välimatkojen vuoksi. Oikeutta olisi entistä vaikeampi saada, joten istuntosalin pysyvyyden voi lisätä Savonlinnan seudun torjuntataistelu-tarpeiden pitkään listaan.

Mitä valtio edellä, sitä kaupunki perässä. Keskeisemmällä paikalla ei nähdä periferian palveluita tarpeellisiksi. Savonlinnan kaupungin hallinnossa on oltu mieltä, että punkaharjulaisille riittää täysimittaisesta liikuntasalista vain puolikas, mutta punkaharjulaisilla itsellään on toinen näkemys.

Punkaharjun Urheilijat ei jäänyt kaupungin linjauksia ihmettelemään, vaan johtokunta teki rohkean päätöksen. Tarvittaessa urheiluseura sitoutuu liikuntasalin ylläpitokustannuksiin yksin, että täysimittainen sali rakennetaan ja paikkakunnalla säilyy asialliset liikuntapalvelut. Kaupunki on edellyttänyt seuroilta sitoumusta 20 vuodeksi eteenpäin.

Tuntuu oudolta, että seurojen johtokunnat joutuvat tekemään päätöksiä myös tulevien seuratoimijoiden puolesta. Mikäli tämän kaltaiset sopimukset ovat oikeudellisesti päteviä, niin tärkeää vapaaehtoistyövoimaa, eli seuratoimijoita voi olla tulevaisuudessa entistä vaikeampi saada remmiin.

Merja Kuuramaa