Konserni

Perinteitä ja tulevaisuuden haasteita
Länsi-Savo Oy tytäryhtiöineen muodostaa viestintäkonsernin, jonka toiminnassa yhdistyvät pitkät perinteet ja mielenkiintoiset tulevaisuuden haasteet. Emoyhtiö on perustettu vuonna 1888 ja seuraavana vuonna alkoi yhtiön kustantaman lehden säännöllinen ilmestyminen.

Viestintä muodostaa edelleenkin toimintamme kulmakiven. Toiminta-alueeksemme on 1.1.2015 laajentunut koko Kaakkois-Suomi.

Viestintämaailma on voimakkaassa murroksessa. Keskeinen kysymys on, miten digitaalisesta viestinnästä saadaan synnytettyä kunnollista liiketoimintaa. Unohtaa ei pidä kuitenkaan printtimedian kehittämistä, sillä sanomalehdistöllä on vahva asema vielä pitkään.

Paikalliselle ja alueelliselle viestinnälle on tarve tulevaisuudessakin. Uudet monikanavaiset ratkaisut antavat kuluttajalle mahdollisuuden valita henkilökohtaisesti sopivat viestintämuodot.

Jukka Tikka
hallituksen puheenjohtaja

 

Konserni
Länsi-Savo-konsernin vuoden 2015 liikevaihto oli 72,5 milj. euroa. Konserniyhtiöiden palveluksessa on n. 1080 henkilöä, joista osa-aikaisia lehdenjakajia n. 490.

Viestintäliiketoiminta
Kaakon Viestintä Oy julkaisee Länsi-Savoa Mikkelissä, Savonlinnassa ilmestyvää Itä-Savoa, Lappeenrannassa ilmestyvää Etelä-Saimaata, Kouvolassa ilmestyvää Kouvolan Sanomia, Kotkassa ilmestyvää Kymen Sanomia, Imatralla ilmestyvää Uutisvuoksea sekä kaupunkilehtiä Vartti Kouvola, Vartti Etelä-Karjala ja Viikkoset sekä matkailuaiheista Savot-lehteä. Lisäksi yhtiöllä on sähköistä liiketoimintaa.

ESV-Paikallismediat Oy on osa Länsi-Savo -konsernia ja se julkaisee konsernin kerran viikossa torstaisin ilmestyviä paikallislehtiä.
Joutseno-lehti (2 965)
Juvan Lehti (4 047)
Kaakonkulma; Virolahti, Miehikkälä, Ylämaa (4 496)
Kangasniemen Kunnallislehti (4 224)
Keskilaakso; Inkeroinen, Myllykoski, Anjala, Sippolan seutu (4 651)
Luumäen Lehti (3 502)
Länsi-Saimaan Sanomat; Savitaipale, Lemi, Taipalsaari ja Suomenniemi (4 377)
Pitäjänuutiset; Mäntyharju, Pertunmaa (5 132)
Puruvesi; Enonkoski, Kerimäki, Kesälahti, Punkaharju ja Savonranta (6 037)
LT2013

Kirjapainotoiminta
Viestinnän rinnalle on emoyhtiöön kehittynyt varsin mittavaa kirjapainotoimintaa. St Michel Print Oy on erikoistunut ohkopaperipainantaan tärkeimpänä tuotealueenaan mm. uskonnollinen kirjallisuus ja lakialan teokset. Erikoistuminen melko kapealle tuotealueelle on merkinnyt myös suuntautumista vientimarkkinoille. Tällä hetkellä kirjapainon tuotannosta n. 80 % menee vientiin.

Kiinteistötoiminta
Länsi-Savo Oy on yksi vuoden 2009 lopulla avatun Kauppakeskus Akselin omistajista. Yhtiöllä on omistuksessaan vuokrattavaa myymälätilaa n. 5 000 m².

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...