0

Kaksi uutta koronatartuntaa Kerimäellä – rokotuksen saanut yli neljä prosenttia Sosterin alueen väestöstä

Tiistaina 19. tammikuuta todettiin kaksi uutta koronatartuntaa Kerimäellä.  Toinen näytteistä oli otettu lauantaina 16. tammikuuta ja  toinen samaan ketjuun liittyvä näyte tiistaina 19. tammikuuta. Tartunnanlähde on todennäköisesti alueen ulkopuolella.

Sosterin tiedotuksen mukaan tartunnanjäljitys on käynnistynyt ja karanteeniin on asetettu alle 10 henkilöä. Jäljityksen edetessä määrä mahdollisesti kasvaa, mahdollisista altistumispaikoista tiedotetaan samoin myöhemmin.

 

Yli neljä prosenttia sairaanhoitopiirin väestöstä rokotettu

Sosterissa on annettu 19. tammikuuta mennessä 1660 rokotusta.

– Sairaanhoitopiirin väestöstä noin 4,2 prosenttia on rokotettu. Koko tähän saakka käytössä ollut rokotekapasiteetti on hyödynnetty. Sairaanhoitopiirin ensilinjan henkilöstö sekä palveluasumisen asukkaat ja henkilöstö on rokotettu ensimmäisellä rokoteannoksella.  Toimitusvälit rokote-erille ovat edelleen pitkät. Sosterissa valmistaudutaan väestön massarokotusten alkamiseen.

– Valmistelutyö on hyvässä vaiheessa ja valmius aloittaa ikäperusteinen rokottaminen on heti, kun rokotteita saadaan, Sosterista tiedotetaan.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...