0

Koronaviruksen leviämisvaihe Sosterin alueella edelleen perustasolla – viimeisin tartunta todettiin sunnuntaina Sulkavalla

Sosterin alueella todettiin sunnuntaina 10. tammikuuta koronatartunta sulkavalaisella henkilöllä, jonka tartunnan lähde on pääkaupunkiseudulla. Henkilö asetettiin karanteeniin, eikä tartunta aiheuttanut jatkotoimenpiteitä sairaanhoitopiirin alueella. 

Sulkavan tapauksen jälkeen uusia tartuntoja ei Sosterin alueella ole todettu. Kahden viikon saldo (viikot 53 ja 1) alueella on yhteensä seitsemän tartuntaa.

Sosterin tiedotuksen mukaan koronaviruksen leviämisvaihe alueella on perustasolla. Viime viikon perjantaina Savonlinnassa  Mertalan koulussa todettiin yhdellä oppilaalla koronatartunta. Karanteeniin asetettujen määrä on noussut noin sataan henkilöön. 

Edelleen suositellaan välttämään yli 10 hengen kokoontumisia yksityisyystilaisuuksissa. Suositellaan edelleen, että vältetään vapaa-ajan matkustamista leviämis- tai kiihtymisvaiheessa oleviin kaupunkikeskuksiin. Samoin pitäisi harkita tarkasti vierailuja näiltä alueilta. Perusteena suositukselle on se, että viimeisen kuukauden aikana Itä-Savon alueella todetut tartunnat ovat valtaosaltaan lähtöisin leviämisvaiheen alueilta.

Itä-Savon alueella todetut tartunnat ovat valtaosaltaan lähtöisin leviämisvaiheen alueilta.

Sosteri on THL:n hybridistrategian mukaisella perustasolla epidemiologisesti, mutta alueella on ollut jo lokakuun alusta käytössä kiihtymisvaiheen maskisuositus. Nyt kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Maskeja suositellaan käytettäväksi aina, kun turvavälejä ei pysty pitämään, kuten kaupassa asioidessa, joukkoliikenteessä, julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. Lisäksi maskia suositellaan käytettäväksi peruskoulussa kuudennesta luokasta lähtien ja toisen asteen oppilaitoksissa kuten lukioissa, ammattikouluissa ja korkeakouluissa.

Sosterin tiedotuksen mukaan Britanniasta, Irlannista ja Etelä-Afrikasta saapuvat matkustajat ohjataan testiin ja karanteeniin.  Huolta aiheuttaa muuntuneen koronaviruksen leviäminen maailmalla ja myös Suomessa.

THL:n mukaan Suomessa on todettu 29 uutta muuntuneen koronaviruksen aiheuttamaa tapausta aiemman 20 tapauksen lisäksi. Yhteensä muuntuneen koronaviruksen aiheuttamia tapauksia on nyt todettu Suomessa 49. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viikon kysymys

Tuleeko vuodesta 2021 parempi kuin 2020?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...