0

Kaksi uutta koronatartuntaa Sosterissa – karanteenissa nyt noin 60 ihmistä

Uuden vuoden pyhinä Sosterin alueella todettiin kaksi uutta koronatartuntaa. Molemmat liittyivät aiemmin todettuihin ketjuihin, toinen Savonrannan ketjuun ja toinen pääkaupunkiseudulta tulleeseen ketjuun.

Näihin ketjuihin liittyen on karanteenissa noin 60 ihmistä. Uusia tartuntaketjuja ei pyhien aikana ole ilmaantunut.

– Koronatesteissä käyneiden määrä on joulun ja uuden vuoden seudussa ollut normaalia vähäisempi. Edelleen täytyy korostaa koronatestiin hakeutumisen tärkeyttä pienilläkin oireilla, sanoo johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista.
Varhaisella ja ripeällä testiin hakeutumisella pystymme estämään tartuntojen leviämistä. Se mahdollistaa tartunnanjäljityksen toiminnan ja on yhtä tärkeää kuin muiden entisten ohjeiden noudattaminen eli maskin käytöstä, turvaväleistä ja käsihygieniasta huolehtiminen.

Sosterin ja alueellisen koordinaatioryhmän antamat suositukset muun muassa maskien käyttämisestä, vierailuista ja kontaktien minimoisesta ovat edelleen voimassa. Seuraavan kerran niiden voimassaoloa tarkastellaan alueella tammikuun puolivälissä, mutta valtakunnallinen linja on, ettei rajoitusten tai suositusten purkamisessa tulisi olla liian varhainen.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viikon kysymys

Tuleeko vuodesta 2021 parempi kuin 2020?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...