0

Koronatilanne aisoissa Sosterin alueella – viimeinen todettu tapaus tapaninpäivänä

Sosterin alueella viimeisin koronavirustartunta todettiin tapaninpäivänä 26.12., eikä tapauksia sen jälkeen ole ilmennyt lisää. Koronaviruksen leviämisvaihe sairaanhoitopiirin alueella on perustasolla. 

– Tartuntojen lukumäärä viikoilla 51 ja 52 on yhteensä kaksi, Sosterista tiedotetaan. Tartuntaketjujen jäljitettävyys on ollut 100 prosenttia ja lisätartuntoja ei ole tullut.

Ilmaantuvuus viimeisen 14 vuorokauden aikana on viisi. 

 

Iso-Britanniasta saapuvat: Kaikkia Britanniasta 7.12.2020 jälkeen tulleita kehotetaan ottamaan yhteyttä Sosteriin ja tulemaan testiin, olipa koronatartuntaan sopivia oireita tai ei. Näin kehotetaan toimimaan, vaikka olisi otettu jo 1 tai 2 testiä.

THL tiedote: Joulukuun 7. päivä tai sen jälkeen Britanniasta Suomeen tulleille suositellaan hakeutumista koronatestiin, oli oireita tai ei: https://thl.fi/fi/-/joulukuun-7.-paiva-tai-sen-jalkeen-britanniasta-suomeen-tulleille-suositellaan-hakeutumista-koronatestiin-oli-oireita-tai-ei?redirect=%2Ffi%2Fweb%2Finfektiotaudit-ja-rokotukset%2Fajankohtaista%2Fajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

 

Edelleen suositellaan välttämään yli 10 hengen kokoontumisia yksityisyystilaisuuksissa. Vuodenvaihteen aikana suositellaan edelleen valtakunnallisen ohjeistuksen mukaisesti, että vältetään vapaa-ajan matkustamista leviämis- tai kiihtymisvaiheessa oleviin kaupunkikeskuksiin. Samoin harkitsemaan tarkasti vierailuja näiltä alueilta.

Itä-Savon alueella on käytössä laajennettu maskisuositus. Maskeja suositellaan käytettäväksi aina, kun turvavälejä ei pysty pitämään, kuten kaupassa asioidessa, joukkoliikenteessä, julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. Lisäksi maskia suositellaan käytettäväksi toisen asteen oppilaitoksissa, kuten lukioissa, ammattikouluissa ja korkeakouluissa. 

Koronavirustaudin esiintyvyyden vuoksi Sosteri vahvasti suosittelee harkitsemaan vierailuja potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä, pois lukien kriittisesti sairaat ja saattohoidossa olevat. Ennen vierailuja on aina syytä olla yhteydessä yksikön henkilökuntaan. Vierailuohjetta tarkastellaan seuraavan kerran 12.1.2021.

Valtioneuvosto on antanut julkiselle sektorille valtakunnallisen etätyösuosituksen, jota tarkastellaan seuraavan kerran ennen vuoden vaihdetta.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...