0

A.O. Väisäsen konsertti sunnuntaina Savonrannalla – Savonrannan suurmiehen syntymästä 130 vuotta

Savonrantalaislähtöisen kansanmusiikin professori Armas Otto Väisäsen syntymästä on tänä vuonna kulunut 130 vuotta ja sitä juhlistetaan ensi sunnuntain ilmaiskonsertissa Savonrannan kirkossa.
Armas Otto Väisänen tutki ja keräsi suomalaista ja suomensukuisten kansojen perinnemusiikkia ja kansatieteellistä aineistoa. Hän teki parikymmentä kenttämatkaa, julkaisi kansatieteellisiä artikkeleita, toimi lukuisissa järjestötehtävissä ja hoiti kansanmusiikin professuuria Helsingin yliopistossa. Suurelle yleisölle hän tuli tunnetuksi 1930- ja 40 -luvuilla Yleisradiossa toimittamastaan ”Puolituntia kansanmusiikkia” -ohjelmasta. Hän on myös mies kaikkien tuntemaan Yleisradion aikamerkin, pimpampullan, takana.

Sunnuntain konsertti kertoo Väisäsen tarinan köyhän monilapsisen perheen pojasta Savonlinnan lyseon kautta Helsingin vireään kulttuurielämään, jännittäville keruumatkoille sekä kansainvälisesti tunnustetuksi tiedemieheksi.
Konsertissa kuullaan muun muassa kanteletta, jouhikkoa, viulua, harmonikkaa, puusarvea, pitkähuilua, klarinettia ja soittua sekä kansanlaulua meiltä ja muualta. Esiintyjinä ovat Sirkka Kosonen, Kirsi Ojala, Pia Rask ja Kirsi Vinkki. Konsertissa noudatetaan turvavälejä ja yleisölle on tarjolla kasvomaskeja.

Armas Otto Väisäsen 130-vuotisjuhlakonsertti Savonrannan kirkossa sunnuntaina 22. marraskuuta klo 16. Vapaa pääsy.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...