0

Ikäihmisten joulujuhla korvautuu joulukassilla – Käyhköjen rahasto muistaa ikääntyneitä hengityssuojaimilla, kahvilla ja suklaalla.

Aino ja Veikko Käyhkön testamenttirahasto on järjestänyt viime vuosina vuosittain kerimäkeläisille ikäihmisille joulujuhlan Kerimäen seurakuntakodilla. Tänä vuonna juhlaa ei voida koronapandemian kokoontumisrajoitusten vuoksi järjestää.
Testamenttirahasto haluaa kuitenkin testamenttimääräyksen hengen mukaisesti muistaa kerimäkeläisiä ikäihmisiä joulukassilla.
Koronalta suojautuminen on huomioitu kassin sisällössä 50 kappaleella hengityssuojaimia. Lisäksi kassista löytyy kahvipaketti ja suklaata.
– Testamenttirahaston toimikunta toivoo, että sisältö auttaa kohtaamaan koronan aiheuttamaa epävarmuutta ja hyvän kahvin myötä suuntaamaan ajatuksia lähestyvään joulun aikaan, kertoo toimikunnan puheenjohtaja Jaakko Kuikka.

Kassi on noudettavissa 16.11.2020 – 27.11.2020 välisenä aikana maanantaista perjantaihin kello 10-14 osoitteesta Ristisolantie 7 Kerimäki.
Paikka on entisen päiväkoti Nuppulan talo lähellä terveyskeskusta. Paikalla päivystää päivittäin joku toimikunnan jäsenistä.
– Toivomme saajien itse hakevan kassin, mutta sen voi noutaa myös joku läheinen ilmoittamalla kenelle kassi tulee, toteaa Kuikka.
Tarkkaa ikärajaa kassin saamiseen ei ole asetettu, riittää kun arvioi olevansa ikäihminen.
Kerimäen kotihoidon henkilökunta auttaa kassien jakelussa kotihoidon asiakkaille.
Toimikunnan jäsen Gunilla Muhonen kertoo, että idea suojamaskien välittämisestä ikäihmisille tuli toimikunnan ulkopuolelta.
– Maskit ovat suhteellisen hintavia. Suojainten jakamisella halutaan tuoda hyvinvointia arkeen ja tukea sitä, että ikäihmiset uskaltaisivat paremmin lähteä ulos kotoaan.

Merkittävimpänä ikäihmisille suunnattuna toimintana testamenttirahasto on vuosittain jakanut palveluseteleitä yli 75-vuotiaille käytettäväksi kerimäkeläisten hyvinvointipalvelujen tuottajien palveluihin tai kuntosalilippuihin.
Kuluvan vuoden alkupuolella yhteensä 60 euron arvoisia seteleitä haki 536 henkilöä. Setelit on käytettävä tämän vuoden puolella ja siksi palvelujen tuottajat toivovat, että palvelujen käyttöä ei jätettäisi lähelle vuoden loppua. Näin voitaisiin ehkäistä mahdollisten ruuhkien syntyä.
Testamenttirahaston toimikunta kiittää palvelusetelien aktiivisesta käytöstä ja toivoo niiden tuoneen virkistystä ja osaltaan auttaneen arjessa selviytymisessä.

Testamenttirahaston järjestämää kesätapahtumaa ei myöskään voitu toteuttaa tänä vuonna.
Mikäli koronapandemia on ensi kesään mennessä hellittänyt, kesätapahtuma on Kerimäen Pääkannassa aikaisempaan tapaan elokuun aikana.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...