0

Pyörät ja pienkoneet kuntoon – Oma harrastuneisuus innoitti Teemu Kukkosen yrityksen perustamiseen

Juna-aseman kupeessa Kerimäen Silvolassa on viime kevättalvesta lähtien kunnostettu polkupyöriä ja pienkoneita Teemu Kukkosen toimesta.
Yrittäjyyteen innosti oma harrastuneisuus, sekä kiinnostus yrittäjyyteen.
– Kaiken itse tekeminen ja korjaaminen on tullut jo verenperintönä: pienestä pitäen on tässä verstaassa isän jalan jäljissä tullut kaikkea touhuttua ja korjailtua. Yrityshommakin oli ollut jo pitkään mielessä, Kukkonen kertoo.
Kimmoke pyörähuoltoon virisi maastopyöräilyn kautta. Kukkonen sanoo hurahtaneensa siihen kunnolla kolmisen vuotta sitten ja harrastamisen myötä tuli tutkittua myös Savonlinnan palvelutarjontaa lajin suhteen.
– Havaitsin, ettei huolto- ja varaosapalvelua ei suuremmin ollut tarjolla. Ajattelin tässä voisi olla markkinarakoa ja toisaalta voisi osaltaan edesauttaa lajin harrastamista alueella.
– Pienkoneiden huollon otin pyörien oheen mukaan, kun osaamista oli jo ennestään muun muassa ruohonleikkureiden, mopojen ja mönkijöiden suhteen.

Tieliikennelain uudistus velvoittaa pyöräilijöitä esimerkiksi valojen käyttämiseen.

Maaliskuussa virallisesti perustetun Silvolan pyörä- ja pienkonehuollon taival on lähtenyt Kukkosen mukaan liikkeelle hyvin. Huoltotöitä on tullut tasaisesti, vaikka markkinointia ei laajemmin ole ollutkaan.
Tahti on ollut Kukkosen mukaan tilanteeseen sopiva: huoltoja tehdään tällä hetkellä vielä päivätöiden ohessa.
– Huollot toki otetaan työn alle sen mukaan, miten nopeasti asiakkaalla on tarve saada pyörä tai kone takaisin.
Sitä Kukkonen ei sulje pois, etteikö jonain päivänä voisi heittäytyä täysipäiväisesti yrittäjäksi.
– Tällä hetkellä tämä on kuitenkin hyvä tapa toimia ja käynnistellä toimintaa.

Kukkosen verstaalla on laitettu jo kuntoon kirjava skaala erilaisia pyöriä lasten ja aikuisten peruspyöristä sähkö- ja kilpapyöriin.
Yhteistä niille on kuitenkin se, että Kukkosen mukaan yleisin huoltokohde on pyörien voimansiirto.
– Usein jos tulee voimansiirron suhteen ongelmia, niin ne myös kertautuvat äkkiä isommiksi. Välihuollot auttavat pidentämään käyttöikää.
Kukkonen kertoo havainneensa, että valtaosa pyöristä tuodaan ylipäätäänkin huoltoon vasta siinä vaiheessa, kun jotain on jo rikki.
– Osa harrastajista tekee kyllä perushuoltoja itsekin. Laajemmin sitä ei ole vielä oikein sisäistetty, että pyörät vaativat säännöllisiä huoltoja siinä missä esimerkiksi autotkin.
– Ja kun säädöt on kuljettajalle kohdalleen, niin pyörästä voi saada myös enemmän irti.

Huoltojen lisäksi Kukkonen on myy pyöriä, varusteita ja varaosia. Niiden suhteen hän on hankkinut kattavan verkoston. – Korona tosin toi sen muutoksen, että pyöräilyn suosio kasvoi todella rajusti ja välillä osien toimituksissa on ollut viivettä.

Huoltojen ohessa Kukkonen myy myös pyöriä, varaosia ja varusteita.
Pyöräilyssä kovin sesonki on edelleen kesä, mutta yhä useammalla harrastaminen jatkuu vuoden ympäri. Kukkonen muistuttaa, että talvipyöräily onnistuu esimerkiksi nastarenkaiden avulla, tai maastopyörissä renkaiden painetta säätämällä.
Uutta tieliikennelakia Kukkonen pitää pyöräilyn kannalta tervetulleena.
– Esimerkiksi velvoite valojen käytöstä on lisäys, vaikka monella ne ovatkin jo kuuluneet varustukseen. Pyöräilijöillä voi olla kuitenkin aika koviakin nopeuksia liikenteessä.

Verstaalla on kunnostettu laajalla skaalalla erilaisia pyöriä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...